Brugse creatievelingen - rockgroepen, beeldende kunstenaars, woordkunstenaars, stand-upcomedians etc. - die zich willen tonen op de maideneditie van het Brugotta Festival kunnen meer informatie bemachtigen of zich inschrijven via ccbrugge.be/brugotta. De deadline hiervoor werd vastgelegd op dinsdag 15 januari 2019.

Het splinternieuwe Brugotta Festival zet plaatselijk talent waar het hoort: centraal in de stad.

"Brugotta Festival is het nieuwe jaarlijkse summum voor lokaal talent" zegt Mieke Hoste, schepen van Bibliotheek, Cultuurcentrum Brugge en Sociaal-Culturele Verenigingen. "Tien dagen lang bieden we creatieve Bruggelingen niet alleen podium, maar laten we ze ook met elkaar kennismaken en samenwerken. Kortom, het splinternieuwe Brugotta Festival zet plaatselijk talent waar het hoort: centraal in de stad."

Bands, muzikanten en singer-songwriters

Voor verschillende deelprojecten binnen Brugotta Festival - waaronder het Muziekfestival WAcKo op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2019 - zoekt Cultuurcentrum Brugge in Die Scone bands, muzikanten en singer-songwriters. Met het kunstwerk 'Exile' als uitgangspunt roept Cultuurcentrum Brugge alle mogelijke kunstenaars op om een antwoord te formuleren op dit muurwerk. De antwoorden die ze krijgen op 'Exile' stellen ze samen tentoon tijdens de expositie Air Biekorf 3.0.

Tijdens VONK! op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april biedt het Brugotta-label Brugse beeldende kunstenaars ruimtes aan om hun werk tentoon te stellen. Een buitenkans voor wie liever niet in opdracht werkt en zijn of haar creatieve exploten toch aan een breed publiek wil tonen. Voor de avondprogrammering tijdens VONK! zijn de medewerkers van het Cultuurcentrum Brugge-Brugotta ook op zoek naar bands/muzikanten en comedians.

Woordkunstenaars

Tijdens de derde editie van het literair project Bar Literair op het Lara Taveirneplein (Sint-Jakobsstraat 8) zet Cultuurcentrum Brugge in samenwerking met auteur Lara Taveirne opnieuw woordkunstenaars in de kijker. Dit jaar werkt de organisatie rond het literaire werk 'On The Road' van Jack Kerouac, één van de boegbeelden van de Beat Generation, en roept ze dichters, schrijvers tot singer-songwriters op om in die geest het Bar Literair-podium te betreden.

(SVV)

Brugse creatievelingen - rockgroepen, beeldende kunstenaars, woordkunstenaars, stand-upcomedians etc. - die zich willen tonen op de maideneditie van het Brugotta Festival kunnen meer informatie bemachtigen of zich inschrijven via ccbrugge.be/brugotta. De deadline hiervoor werd vastgelegd op dinsdag 15 januari 2019."Brugotta Festival is het nieuwe jaarlijkse summum voor lokaal talent" zegt Mieke Hoste, schepen van Bibliotheek, Cultuurcentrum Brugge en Sociaal-Culturele Verenigingen. "Tien dagen lang bieden we creatieve Bruggelingen niet alleen podium, maar laten we ze ook met elkaar kennismaken en samenwerken. Kortom, het splinternieuwe Brugotta Festival zet plaatselijk talent waar het hoort: centraal in de stad."Voor verschillende deelprojecten binnen Brugotta Festival - waaronder het Muziekfestival WAcKo op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2019 - zoekt Cultuurcentrum Brugge in Die Scone bands, muzikanten en singer-songwriters. Met het kunstwerk 'Exile' als uitgangspunt roept Cultuurcentrum Brugge alle mogelijke kunstenaars op om een antwoord te formuleren op dit muurwerk. De antwoorden die ze krijgen op 'Exile' stellen ze samen tentoon tijdens de expositie Air Biekorf 3.0.Tijdens VONK! op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april biedt het Brugotta-label Brugse beeldende kunstenaars ruimtes aan om hun werk tentoon te stellen. Een buitenkans voor wie liever niet in opdracht werkt en zijn of haar creatieve exploten toch aan een breed publiek wil tonen. Voor de avondprogrammering tijdens VONK! zijn de medewerkers van het Cultuurcentrum Brugge-Brugotta ook op zoek naar bands/muzikanten en comedians.Tijdens de derde editie van het literair project Bar Literair op het Lara Taveirneplein (Sint-Jakobsstraat 8) zet Cultuurcentrum Brugge in samenwerking met auteur Lara Taveirne opnieuw woordkunstenaars in de kijker. Dit jaar werkt de organisatie rond het literaire werk 'On The Road' van Jack Kerouac, één van de boegbeelden van de Beat Generation, en roept ze dichters, schrijvers tot singer-songwriters op om in die geest het Bar Literair-podium te betreden.(SVV)