Broos Vyncke toont zijn papierkunst in eigen huis met ‘Neverland’

© Frank Meurisse
Redactie KW

Broos Vyncke zet nog tot 18 oktober zijn huis letterlijk open voor iedereen die zin heeft in een portie eigentijdse kunst. Met Neverland brengt hij een tentoonstelling met vijf jaar werk. Rode draad is papier in alle vormen en maten.

Broos mag dan een horecaman zijn, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In de zomer van 2018 zegde hij zijn restaurant Mutcha vaarwel om meer tijd te investeren in zijn muziek en zijn kunst. Op donderdag 9 oktober opende hij zijn allereerste solotentoonstelling bij hem thuis in de Roeselaarsestraat 103 in Izegem.

“Ik ben trots op wat ik mijn publiek kan tonen”, glundert Broos. “In het verleden heb ik al vaker geëxposeerd, maar een tentoonstelling met louter werk van mijn hand, dat is nieuw. Ik opende donderdag 9 oktober de deuren en iedereen is welkom tot 18 oktober. Het zou fijn zijn mochten heel wat mensen langskomen om mijn werk te bekijken.”

Technieken uit lagere school

De tentoonstelling van Broos kreeg de naam Neverland. “In totaal toon ik 22 werken. Ik gaf ze allemaal een plaats in mijn eigen huis. Bezoekers maken een tocht door mijn woning en krijgen zo de tijd om alle werken te bekijken. Sommige van de werken zijn best groot, terwijl anderen eerder aan de kleine kant zijn. Een allegaartje dus. Er is wel één constante in mijn werk en dat is duidelijk papier”, legt Broos uit. “Ik heb getracht om technieken te gebruiken die kinderen leren in de kleuter- en de lagere school, maar daar wel werken mee te maken die voor volwassenen bedoeld zijn. Ik durf te zeggen dat ik wel geslaagd ben in dat opzet.”

Coronaveilig

“Broos heeft werken in papier-maché staan, maar er zijn ook werken met golfkarton en een aantal collages. Ik hoop mensen blij te maken met mijn werken. Wie echt geïnteresseerd is, kan mijn werk aankopen. Dat zou natuurlijk mooi meegenomen zijn, zo heb ik weer plaats voor nieuw werk en kan ik mij daarop toeleggen. Ik ben tijdens de tentoonstelling aanwezig, dus mensen kunnen mij altijd aanspreken of vragen stellen.”

Neverland gaat door bij Broos thuis, maar natuurlijk heeft hij ook rekening gehouden met alle coronamaatregelen zodat alles veilig kan verlopen. “Ik werk in het Mango Café in Rumbeke, dus ik weet wel wat allemaal kan en mag en wat niet. Ik heb er dan ook voor gezorgd dat alles goed veilig kan verlopen.” (MV)

Neverland by Broos Vyncke gaat door in de Roeselaarsestraat 103 en dat nog tot 18 oktober. Iedereen is welkom op weekdagen van 16 tot 21 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 21 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier