Brihang scoort hit samen met collega-rappers

© (Foto Facebook)
Redactie KW

‘Alles is gezegend’, een samenwerkingsverband tussen Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars, entert deze week de Ultra Singles top 50 als hoogste binnenkomer.

‘Alles is gezegend’ is een zogenaamde remake. Het schrijven van het lied hielp de Nederlandse rapper Typhoon uit een diep dal na een burn-out. Hij bracht het eerder al uit met collega-rapper en vriend Freez. Nu doet hij dat opnieuw met twee Belgische toppers: de Knokse Schaarbekenaar Brihang en de Antwerpse hiphop- en kleinkunstenaar Tourist LeMC.

‘Alles is gezegend’, dat het schopte tot ‘Catch of the Day’ bij Studio Brussel, heeft een positieve boodschap: “Alles is gezegend/Misschien komt alles goed/En alles heeft een reden/al weet ik vaak niet hoe”. Toch wordt in dit catchy nummer ook stilgestaan bij de twijfels in het leven, zoals Brihang rapt: “Wat staat er me te wachten/’k Ben zo onzeker/En ‘t was zo lekker warm/onder het donsdeken/En ja ik weet het/Alles is gezegend/maar ik vraag mij af/wat dat precies betekent/Ey/We zien allemaal hele kleine deeltjes//Ik ben maar een druppel/van de regen/Soms val je uit de lucht/naar beneden/maar ik zie de plas/Als spiegel voor de hemel/Wauw/Van hieruit/zie je alles veel beter/Zoom uit/Denk na/Ben je nog tevreden?/Alles wat ik wil ligt op anderhalve meter/maar ik zie de toekomst veel breder.”

Voor Brihang is het meteen zijn eerste nummer in de Ultra Singles top 50. ‘Alles is gezegend’ kwam op 36 binnen, maar het lijdt geen twijfel dat het nog hogere regionen van deze chart zal opzoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=ylsMRAx-Two

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier