Brihang op kindermaat in Ancienne Belgique

De Knokse rapper doorbreekt het stilzwijgen. © fb
Redactie KW

Op zaterdag 24 oktober staat de naar Schaarbeek uitgeweken Knokse rapper tweemaal in de Brusselse concerttempel geprogrammeerd. Het avondconcert dat de eerste verjaardag van Brihangs tweede album ‘Casco’ fêteert, is inmiddels uitverkocht, maar voor het familiaal middagconcert om 15 uur in het AB Theater zijn er wél nog tickets.

9/11 is een bijzondere datum in de Amerikaanse geschiedenis. Het belooft ook een bijzondere dag te worden voor de Ancienne Belgique in Brussel. Op vrijdag 11 september pakt de hoofdstedelijke concerttempel uit met het eerste ABnormal-optreden. De ABnormal-concerten staan helemaal in het teken van de vaderlandse muziek. Het Brusselse muziekhuis laat alle ticketinkomsten van het najaarsprogramma dan ook integraal naar de artiesten vloeien.

De grote zaal van Ancienne Belgique wordt tijdelijk omgebouwd tot AB Theater, met een capaciteit van tweehonderd personen. “De focus ligt er op sfeervolle shows in een aangepast decor. We vragen artiesten om in een kleine bezetting te spelen of om gloednieuw materiaal voor het eerst met publiek te delen. Enkele clubconcerten die niet geannuleerd werden, verhuizen naar deze theateropstelling”, klinkt het.

Eén jaar tweede album ‘Casco’

Ook Brihang maakt deel uit van de programmering. Dit en volgend weekend staat hij met uitverkochte optredens op Campo Solar in Damme geprogrammeerd. Op zaterdag 24 oktober speelt hij tweemaal in het AB Theater in Brussel. Hij viert er de eerste verjaardag van zijn fel bejubelde tweede album ‘Casco’. ‘s Avonds staat hij om 20 uur oog in oog met een volwassen publiek. Dit concert is inmiddels uitverkocht.

Voor het namiddagconcert ‘Brihang op maat’ om 15 uur zijn er wél nog tickets. Dit optreden is enkel toegankelijk voor ouders, grootouders, meters, peters én kinderen vanaf vier jaar. Voorwaarde is dat ze het huisreglement strikt naleven. (svv)

Tickets kosten 23 euro (in voorverkoop) en 24 euro (aan de deur). De ticketprijs bevat drie euro reserveringskosten. Website: www.abconcerts.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier