Brecht Decaestecker verlaat De Morgen voor Humo

Redactie KW

Vrijdag werden opnieuw enkele grote verschuivingen in het Vlaamse tijdschriftenlandschap bekendgemaakt.

Jörgen Oosterwaal verlaat Knack en vervangt bij Humo Danny Ilegems als hoofdredacteur. Karel Degraeve is intussen adjunct-hoofdredacteur bij Knack. Brecht Decaestecker uit Roeselare, die indertijd nog startte als editieredacteur van De Weekbode Roeselare en nu aan de slag was bij De Morgen, stapt ook over naar Humo. Dat melden Roularta en De Persgroep vrijdagnamiddag.

Oosterwaal verlaat eind november en na ruim drie jaar Knack Magazine, waar hij als hoofdredacteur in het najaar van 2012 startte. Roularta Media Group, uitgever van onder andere Knack, kijkt uit naar een waardige opvolger. Intussen startte Karel Degraeve, vroeger hoofdredacteur van Focus Knack, op 1 oktober als de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Knack.

Oosterwaal vervangt Danny Ilegems, die de voorbije twee jaar aan het hoofd van Humo stond. Oosterwaal neemt bij Humo het stuur in handen met Bart Vanegeren als adjunct.

Brecht Decaestecker, mediajournalist, adjunct-hoofdredacteur en motor achter de vernieuwing van de site van De Morgen, stapt ook over om Humo op papier en digitaal te versterken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier