Boulevard Guitar bezorgt Menen een festival-nazomer

Maandagavond werd Boulevard Guitar voorgesteld. Vlnr Burgemeester Eddy Lust, Schepen Herman Ponnet, Joeri Dewagenaere (Rekkem Congé), ) Rodrigo Dedrie (Grensrock), Tim Lefever (Grensrock) en Bert Callewaert (Grensrock), Bram Swyngedauw (Schippersweekend), Zsa-Zsa Verschaeve (Schippersweekend), Schepen Griet Vanryckegem( Schepen Renaat Vandenbulcke en Stadsmedewerkster Hannach Maddens. © (Foto WO)
Redactie KW

De Meense festivals Grensrock, Schippersweekend en Rekkem Congé slaan de handen in mekaar. Met de steun van de stad Menen en cultuurcentrum De Steiger organiseren ze samen op zaterdag 26 september in zaal Park Ter Walle het muziekfestival Boulevard Guitar, meteen ook het sluitstuk van het zomerprogramma Boulevard Solar.

Geen Grensrock in juni, geen Rekkem Congé in juli en geen Schippersweekend vorig weekend. De zomer in Menen leek langzaam te zullen uitdoven zonder geweldige festivals en bijhorende muzikale herinneringen. Maar met Boulevard Guitar duikt er onverwacht nog een veelbelovend en coronaveilig festivalnazomertje op. In één moeite door wordt het indoorfestival een uitstekende testcase voor andere evenementen, die deze winter in Park Ter Walle georganiseerd zullen worden.

‘Boulevard Guitar’ wordt opgedeeld in drie tijdsblokken, waarbij telkens 200 personen de tot festivallocatie omgetoverde zaal binnen kunnen. Het namiddagblok is gericht op gezinnen met kinderen, de twee andere blokken brengen een mix van rock en pop. Tussendoor is er festivalcatering en zorgen dj’s voor de sfeer.

Reserveren kan op www.menen.be/boulevardguitar en is gratis. Volwassenen betalen wel 5 euro maar krijgen daar bij de ingang twee drankbonnen voor in ruil. Reserveren kan enkel per tijdsblok en voor een contactbubbel van maximaal 10 personen, die dan aan een tafel plaatsnemen. Wie alle drie de blokken wil bijwonen, moet drie keer reserveren.

DJ Dansbaar en Radio Oorwoud zorgen vanaf 13.30 voor de ambiance tijdens het kinderblok. Het tweede blok start vanaf 17.30 uur met The Radar Station en The Lighthouse, en dj-sets van DJ BR3IN3, DJ Rekkem Congé en DJ Snes. De Wevelgemse Random Walkers en Rhea mogen vanaf 21 uur het derde blok voor hun rekening nemen en krijgen daarbij assistentie van Bonnes Muziekcarrousel.

“CC de Steiger vroeg ons om mee te werken aan het zomerprogramma Boulevard Solar”, weet Grensrock-programmator Bert Dedrie. “Na een eerste samenkomst rijpte het idee om een gezamenlijk festival te organiseren. De dynamiek rond de tafel was fantastisch. We hadden vier weken om alles op poten te zetten. We zijn er samen in geslaagd om binnen het beschikbare budget een mooie line-up op te stellen.”

“Zelf hopen we dat Grensrock volgend jaar in juni wél zal doorgaan”, gaat Grensrock-voorzitter Tim Lefever verder. “Het valt af te wachten of dat dan met 500 of met 5000 festivalgangers zal zijn. Hopelijk dat laatste, want onze vaste kosten blijven hoe dan ook dezelfde.”

“De mensen snakken naar muziek en ik vind het top dat we met dit festival daaraan kunnen tegemoet komen”, zegt Joerie Dewagenaere van Rekkem Congé. “Maar de steun van CC De Steiger en de stad Menen was evenwel essentieel om zo’n coronaveilig festival te kunnen verwezenlijken. Want als festivalorganisatoren zitten we zelf zonder inkomsten en zonder sponsors. Dankzij het beschikbaar gestelde budget konden we er zonder risico en vol dynamiek tegenaan gaan. Als dit festival een succes wordt, bestendigen we misschien wel onze samenwerking in de toekomst?”

Bram Swyngedauw en Zsa-Zsa Verschaeve van het Schippersweekend blikken nog even terug naar het nabije verleden. “Vorig weekend zou ons festival normaal voor de 36ste keer plaatsgevonden hebben. We zochten toch een alternatief en hielden ons jeugdhuis ‘t Schipke de ganse dag open, evenwel zonder daar al te veel reclame rond te maken. Zo bleef alles binnen de coronaperken. Op onze Facebookpagina blikken we digitaal terug op de voorbije 35 edities. De 36ste editie houden we voor volgend jaar”, aldus beide schippers.

Het laatste woord is voor Grensrock-voorzitter Tim Lefever.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier