Boekenspeurtocht is coronaproof alternatief voor boekenfeest in Zonnebeke

Schepen Ingrid Vandepitte, bibliothecaris Bart Verschaeve en medewerker educatie en animatie Elien Veys © foto ZB
Redactie KW

Elk jaar kijken heel wat kinderen uit naar het regionaal boekenfeest op het einde van het Kinder- en Jeugdjury leesjaar dat zo’n beetje samenvalt met het einde van het schooljaar. Het feest is steevast een hoogtepunt voor kinderen die houden van lezen in het algemeen en voor leden van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) in het bijzonder. Normaal verwelkomt de organiserende bib dan zo’n 150 kinderen. Dit jaar zou het feest voor het eerst in en rond bibliotheek De Letterschuur doorgaan.

“Corona gooide echter roet in het eten”, aldus schepen Ingrid Vandepitte. “Gelukkig kunnen we in onze bibliotheek rekenen op de creativiteit van Elien die samen met enkele medewerkers en vrijwilligers op zoek ging naar een coronaproof alternatief: een boekenspeurtocht in ons prachtige kasteeldomein. Op die manier wordt er niet alleen geproefd van schitterende jeugdboeken, maar ook van het prachtige kasteelpark.”

Tijdens de zoektocht ga je op pad om de 24 boeken die uit de bib zijn ‘ontsnapt’ terug te vinden. Je volgt het spoor van de KJV boekenwurmen en je maakt kennis met heel wat boeken die de KJV- juryleden dit jaar ontdekten. Dit alles terwijl je kunt genieten van de prachtige omgeving. Het is handig om een balpen en een blaadje papier bij de hand te hebben. Na het ontdekken van alle boeken kun je op het einde van de zoektocht aan de hand van een QR-code ontdekken of jij wel een echte boekenspeurneus bent.”

“Vergeet dus zeker je smartphone (of die van je ouders) niet! De zoektocht start aan de bibliotheek in het kasteeldomein en is bedoeld voor kinderen uit het lager onderwijs. De speurtocht loopt gedurende de hele maand juli. “Op die manier kan de 2,5 km lange tocht door het kasteelpark een leuke gezinsuitstap worden”, aldus schepen Ingrid Vandepitte. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier