Bockor Rock strijkt voor het eerst neer in ‘t Park: “De focus ligt weer op het familiale”

Vzw Oink vond in de gemeente Wevelgem en een aantal sponsors een nieuwe uitdaging voor hun festival Bockor Rock. © SLW
Stefaan Lernout

Brahim, 2 Fabiola, Preuteleute, Brennt of bluesmuziek met The murder in Mississippi: het laatste weekend van augustus zorgt Bockor Rock drie dagen lang voor een gezellige mix van artiesten, muziek en kinderanimatie. Met de verhuizing van Kortrijk naar Wevelgem wil Bockor Rock groeien tot een gevestigd familiefestival.

De voorbije jaren trok het festival duizenden toeschouwers tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk. Vorig jaar nog zorgde Laura Tesoro voor een over- en sfeervol Schouwburgplein. Nu ruilt het festival de stenen ondergrond van dat plein voor het gras van het Wevelgemse park. Het is maar te hopen dat daar eind augustus nog wat gras op staat want de evenementenweide wordt druk gesolliciteerd deze zomer.

Familiefestival

“We kijken er enorm naar uit om opnieuw het groen op te zoeken”, zegt Amandine Carpentier van de organiserende vzw Oink. “Het waren heel succesvolle jaren op het Schouwburgplein, maar eigenlijk willen we weer meer de focus op het familiegebeuren leggen. Zoals het was toen we vier jaar geleden begonnen in het Kortrijkse Begijnhof. Het park in Wevelgem biedt daartoe geweldige en onbekende mogelijkheden. Zondag 25 augustus wordt een feest voor de kinderen, met een brede waaier aan kinderanimatie en mega springkastelen.”

“Zowel bij Bockor Rock als bij andere festivals draait het natuurlijk rond muziek en de artiesten die er komen optreden”, vult Quincy Duhamel aan. “De Sinksenfeesten waren prachtig, maar we botsten op de limiet. Soms was het Schouwburgplein een doorpassage voor de talloze andere activiteiten op de Sinksenfeesten. Bockor Rock wil op zich staan en uitbreiden, dat was daar onmogelijk.”

De line-up van bands oogt heel uitnodigend. Jonge, beginnende bands wisselen af met gevestigde waarden en artiesten die een verrassende zijsprong maken zoals Brent Vanneste.

Brennt

Op vrijdag komt Preuteleute de ambiance verzorgen. Heel interessant wordt het die dag naar Brennt: de leadzanger van Stake komt met een solo optreden. Benieuwd of het echt zal branden, een beetje knetteren of het eerder een zacht vuurtje zal worden. Voor de fans wordt het wel iets om naar uit te kijken. Zaterdag is een absolute muziekfestivaldag: op het programma staan onder meer 2 Fabiola, Bony Macaroni uit Nederland, Brahim, Geppeto and the Whales en The Lighthouse. Zondag is dan weer familiedag waarbij zowel jong als oud zich kan ontspannen bij vijf bands waaronder Freaky Age en The Green Onions.

Het volledige programma is heel wat uitgebreider, met een twintigtal groepen die een enorm divers spectrum van muziek brengen dat uitnodigt uit tot een muzikale ontdekkingstocht. Wie alle bands wil bekijken, kan terecht op www.bockorrock.be.

Geen roadshow

Bockor Rock ontvangen beschouwt het gemeentebestuur als een mooie opportuniteit. “Het was inderdaad een interessant voorstel om dit aan onze inwoners in de vakantieperiode aan te bieden”, beaamt burgemeester Jan Seynhaeve. “Vzw Oink heeft bewezen dat ze een organisatie van dergelijke omvang aankunnen. Zij waren op zoek naar een andere locatie, wij naar een eventueel alternatief voor Parkies. We zullen na de vakantie afwegen wat de beste piste zal zijn in de toekomst.” Het blijft niet enkel bij logistieke steun, in deze editie van Bockor Rock investeert de gemeente 25.000 euro. “Omdat we het als een gratis festival willen aanbieden aan de bezoekers, net zoals dit het geval was met Kokopelli”, aldus de burgemeester.

De organisatoren zien ambitieus de toekomst van Bockor Rock tegemoet: een familievriendelijk festival gekruid met enerzijds nieuw opkomend talent en anderzijds bekende artiesten. “Bij voorkeur op een vaste plek, het is niet de bedoeling dat we een roadshow worden die van de ene naar de andere locatie hotst”, zegt Quincy. De gemeente Wevelgem lijkt de perfecte partner want die wil de inwoners een mooi festival aanbieden. Of ze elkaar zullen vinden weten we eind augustus na afloop van het festival. Daarna krijgt ‘t Park eindelijk weer wat rust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier