Bo van Scheyen maakt kortfilm over pesten

Foto: Regisseuse Bo van Scheyen en Jos Houtzager: hoofrolspeler speelt zichzelf in film over pesten. (AV)
Redactie KW

Onlangs ging de kortfilm Out of the Box in première in Vlissingen. De Haanse regisseur Bo van Scheyen woont al een tijd in Nederland en maakte nu haar vierde kortfilm.

De film Out of the Box werd in première getoond op het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen en werd enthousiast onthaald door het publiek, zegt Bo van Scheyen.

Twee jaar werd met een klein team gewerkt aan de kortfilm. Het verhaal is gebaseerd op de belevenissen van Jos Houtzager, die ook meespeelt als zichzelf in de film. Kort samengevat gaat het over de Vlissingse band Sans Zucre, die op zoek is naar een zanger en wel mogelijkheden ziet in de toetsenist, Jos. Maar Jos kampt met grote faalangst en weet niet of hij de moed zal hebben om dit avontuur aan te gaan. Zijn demonen uit het verleden maken hem het leven zuur…

Betere wereld

“Ik vertel met mijn films graag menselijke en persoonlijke verhalen”, legt regisseuse Bo van Scheyen uit. “Rauw, eerlijk en oprecht. Toen ik Jos leerde kennen, was ik gegrepen door zijn verhaal. Het is een authentiek en persoonlijk verhaal, dat geeft een extra lading aan de film. Ook bijzonder is dat de hoofdrolspeler zichzelf speelt. Dus hij stelt zich zeer kwetsbaar op maar kan daardoor heel dicht bij zijn gevoelens komen. Daarnaast vind ook ik dat pesten echt iets is van altijd is en dat we met zijn allen moeten werken aan een betere wereld, en dat we liever en aardiger met elkaar moeten omgaan.” Bo van Scheyen is ondertussen bezig aan een lange productie: Bloedmaan.

(AV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier