De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagi?ski (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman 'The Old Axolotl' waarop de serie gebaseerd is.

Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.

In Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel 'gelukkige' passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon - en elkaar - te overleven. Op eender welke manier.

RegisseursInti CalfatenDirk Verheye: "De regie van de allereerste Netflix Original-serie is niet alleen bijzonder spannend, het is ook een eer. Het feit dat het een high-concept thriller is, maakt het nog boeiender. Als Belgische filmmakers krijg je niet altijd de kans om aan projecten met dit uitgangspunt en op deze schaal te werken."

Into the Night zal in 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.

De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door Jason George (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagi?ski (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman 'The Old Axolotl' waarop de serie gebaseerd is.Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.In Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel 'gelukkige' passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon - en elkaar - te overleven. Op eender welke manier.RegisseursInti CalfatenDirk Verheye: "De regie van de allereerste Netflix Original-serie is niet alleen bijzonder spannend, het is ook een eer. Het feit dat het een high-concept thriller is, maakt het nog boeiender. Als Belgische filmmakers krijg je niet altijd de kans om aan projecten met dit uitgangspunt en op deze schaal te werken."