Blankenberge telt af naar Gert Late Night

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Maandagavond komt de eerste aflevering van Gert Late Night op antenne. De Evanna ligt sinds donderdag aangemeerd in de Blankenbergse jachthaven, van waaruit Gert Verhulst en James Cooke drie weken lang televisie zullen maken.

Stad Blankenberge had daarvoor 130.000 euro veil. “De reclame die we daarvoor terugkrijgen, is onbetaalbaar. In drie weken tijd komen we vijftien keer op antenne. In Oostende (waar Gert en James een jaar geleden voet aan wal zetten, red.) leverde dat ook hele leuke televisie op, de stad kwam uitgebreid in de kijker”, zegt schepen Benny Herpoel. De komst van Gert Late Night duidt volgens het stadsbestuur op een mogelijks langdurige partnerschap met televisiezender Vier. Na ‘De Mol aan Zee’, het pop-upcafé van De Mol met bijhorend virtual reality-spel, is dit al een tweede samenwerking op korte termijn.

De Evanna ligt voor anker aan de ingang van de spuikom, tegenover de Cabo. “Van het De Mol-café hebben wij hier eigenlijk weinig extra passage gehad, maar ik verwacht dat dit met Gert Late Night toch wel anders zal zijn. Van hieruit heb je immers een mooi zicht op het luxejacht van Gert en James”, zegt Nathan Walckiers. De Cabo mag bovendien drie weken lang de catering verzorgen voor Gert en zijn crew. “Die kant van Blankenberge mag overigens ook wel eens extra in de kijker komen. Vanaf het moment dat de Evanna onze haven binnenvoer, doken er op sociale media heel wat beelden op. Er werd meteen een enorme buzz gecreëerd”, aldus nog schepen Benny Herpoel.

De badstad voerde zelf kleurcodes in die de risico’s bij een evenement moeten bepalen. Gert Late Night kleurt geel, wat wijst op een verhoogd risico. “Net als met De Mol aan Zee is het geen gemakkelijke oefening: publiek is welkom, maar we mogen niet de massa lokken. De mensen mogen dus gerust komen kijken, maar moeten voor zichzelf uitmaken of ze dat veilig vinden. Gert en James nodigen zelf ook enkel mensen uit die in hun eigen bubbel blijven, en als ze de stad intrekken, zal dat onaangekondigd zijn”, besluit schepen Herpoel.

Gert Late Night wordt telkens uitgezonden van maandag tot en met donderdag, op zondag is er een compilatieaflevering. De bekende gasten zijn dit seizoen onder meer Erik Van Looy, Connor Rousseau, Willy Sommers, Belle Perez, Jani Kazaltzis, Ella Leyers en Marc Van Ranst.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier