“Bij Love2dance krijgt iedereen een kans”

De leden van dansgroep Love2dance uit Menen zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun grote dansshow van komend weekend. (foto WO)
Redactie KW

De dansers en danseressen van dansschool Love2dance Menen zetten op zaterdag 22 juni hun beste beentje voor in de theaterzaal van cultuurcentrum De Steiger. Nadat ze vorig jaar hulde brachten aan Ariana Grande, laten ze tijdens hun tweede dansshow de mooiste musicals herleven.

Love2dance bestaat nog maar twee jaar. Drijvende krachten achter de dansschool zijn de zussen Nathalie (48) en Severine Lotoi (43), samen met Marine Vrielynck (27). Eerder runden de zussen Lotoi zeventien jaar lang dansschool For Jeans. “We traden toen vaak op op de fanbals van Vlaamse zangers en we kwamen er regelmatig de meisjes van K3 tegen. Ze waren toen nog niet echt bekend, maar intussen hebben zij het toch iets verder gebracht dan wij”, lacht Severine.

Thriller

Nathalie staat in voor de choreografie van de clipdance terwijl Alison Coussement de choreo van de streetdance verzorgt. “We doen de danspasjes na uit de videoclips met een zangeres die playbackt en we dragen ook dezelfde kledij als in de clips. Kortom, we maken er een echte show van”, weet Nathalie. “Mijn allereerste choreografie maakte ik toen ik twaalf jaar oud was op Thriller van Michael Jackson. Alle kinderen in onze wijk deden mee en de ganse buurt kwam kijken. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Intussen zijn we al zolang bezig, dat we nu dansles geven aan de kinderen van onze vroegere leerlingen.”

Dat laatste is iets wat Marine alleen maar kan beamen. “Als kind begon ik met dansen bij Nathalie en Severine, nu ben ik zelf danslerares. Onze dansschool is één grote familie, waar iedereen welkom is en de kans krijgt om mee te doen. Dat is ook de reden waarom ik hier ben blijven plakken en nooit meer wil vertrekken.”

Travestiet

Iedereen in de dansschool doet mee aan de show. Er zijn verschillende groepen volgens leeftijd en niveau. Er is zelfs een groepje met dansende mama’s. “Verwacht je aan dansscènes uit de musicals Annie, Mary Poppins, Mamma Mia!, High School Musical of Grease. En Kjell Boudry transformeert zich voor de song This is Me uit The Greatest Showman in travestiet Lady Bird”, somt Severine op. “Ook brengen we flitsende dansmoves uit de videoclips van Ariana Grande, Ciara, Nicki Minaj of Taylor Swift.”

Tickets voor de dansshow kosten 12 euro in voorverkoop. Aan de deur betalen volwassenen 15 euro, kinderen tussen 4 en 8 jaar betalen 8 euro en onder de 4 jaar is de inkom gratis. Voor info over tickets of over de dansschool kan je terecht op 0494 11 15 09 of check de Facebookpagina ‘Love2dance Menen’. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier