Bib Ieper viert 25 jaar leesgroep

© EF
Redactie KW

Op donderdag 25 mei 1995 startte de leesgroep van de Ieperse bibliotheek, onder leiding van bibliotheekdeskundige Jean-Luc Vanhove en met ondersteuning van bibliothecaris Eddy Barbry, met de bespreking van Lieve Joris’ De poorten van Damascus.

Ondertussen zijn we 25 jaar verder en werden tot nu 96 bijeenkomsten gehouden en 103 boeken besproken. Varieerde af en toe de bezettingsgraad en de invulling, dan overheerste één constante: iedereen was welkom en elke mening telde evenveel. Na bijna 20 jaar lang motor en bezieler te zijn geweest van de leesgroepwerking, gaf Jean-Luc Vanhove eind 2014 de leiding door aan zijn collega Eddy Dewilde.

Om hun zilveren verjaardag te vieren werden de leden van de leesgroep uitgenodigd in de bib en kregen ze een receptie aangeboden, rekening houdend met de heersende coronamaatregelen.

Schepen van Cultuur Valentijn Despeghel en Directeur Alexander Declerq bedankten de leden van de leesgroep voor hun jarenlange inzet. “De leesgroep heeft de wind in de zeilen en we duimen dan ook voor een succesvolle toekomst”, besloot schepen Despeghel.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier