Bezoek de zeezichten van Koen De Clercq digitaal

Schepen Bart Plasschaert, exposant Koen De Clercq en galeriehouder Geert Meesschaert bij de opening van de expo die nu jammer genoeg alweer de deuren heeft moeten sluiten. (foto ML)
Redactie KW

Onder het devies ‘a Home with a Sea View’ exposeert Parttime Oostendenaar Koen De Clercq (57) zijn recente marines. Maar door het huidige coronamaatregelen mag galerie Expo 18 niet open zijn. Gelukkig kan je ook alles digitaal bekijken via de website.

Kunstschilder Koen Declercq schildert en tekent van jongs af aan. Een carrière bij het leger bracht hem de wereld rond waarvan 12 jaar in de V.S. “In Amerika woonden we dicht bij de Atlantische Oceaan. We werden verslaafd aan de geur, het ruisen, het licht van de zee. Zeezicht hadden we niet, maar met mijn marines haalde ik die in huis.” De Clerq drukt zich vooral uit in olieverf op doek, maar ook in aquarel. Hij weet de oceaan te vangen in het ondeelbaar moment van een golfslag. Zijn werk is nu te zien in de digitale expo op www.koensart.com. Nog tot 9 november. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier