Bewonder urban fotografie in gemeentehuis van Oostkamp

Enkele van de foto's die te zien zijn in de expo. © GST
Redactie KW

Dit weekend is er in het gemeentehuis van Oostkamp een tentoonstelling rond het thema van urban fotografie. Het initiatief komt van het Eurocomiteé van de gemeente Oostkamp.

“Normaal nodigen we kunstenaars uit onze zustersteden uit om in deze periode te komen tentoonstellen in Oostkamp, maar de opgelegde coronamaatregelen laten het dit jaar niet toe”, weet Thérèse De Baecke van het eurocomité te vertellen. “We willen echter wel de tentoonstelling laten doorgaan en hebben drie fotografen uitgenodigd die alle drie ook rond het thema urban fotografie werken: Vincent Willems, Lorenzo Suvee en Annelore Lanckriet.”

Unieke kans

Voor Vincent Willems is het niet de eerste keer dat hij tentoonstelt in Oostkamp. “Het is natuurlijk een mooie kans om een deel van ons werk aan het grote publiek te kunnen tonen. Urban fotografie, of het fotograferen van verloren en verlaten gebouwen of toestellen, vraagt heel wat tijd van de fotograaf. Niet alleen het fotograferen, maar ook het zoeken naar de ideale locatie.”

Of de tentoonstelling ook nog naar de verschillende zustersteden zal verhuizen, is niet geweten. Maar Vincent heeft oog op een expositie van de mooiste plekjes in Oostkamp die dan wel in het buitenland zal doorgaan. (GST)

De tentoonstelling in het gemeentehuis van Oostkamp vindt plaats vanaf vrijdag 16 oktober en loopt tot zondag 18 oktober, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier