BEUK stelt nieuwe ep ‘Dynamiet’ live voor in Brugge

Redactie KW

De voorbije vijf jaar speelde de Nederlandstalige hardrockgroep bestaande uit Roel Jacobus (zang en bas), Meyke Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums) liefst 170 concerten in binnen- en buitenland. Twee jaar na het album ‘Strak Plan’ komt BEUK met een opvolger op de proppen. Op de ep ‘Dynamiet’ staan zes songs, waaronder de meest recente single ‘Hel van de Planeet’.

De titelsong is een onversneden hommage aan de periode rond het begin van de jaren ’70, toen de rockscene tijdloze parels afleverde. “‘Turbotine’ is niet enkel onze persoonlijke muze, een Venetiaans blonde schone met een vurig karakter,” legt Jacobus uit, “maar ook een stevige punkrocker.”

BEUK meet ook livefavoriet ‘Alles wat je wil’ een studiojasje aan. Deze song bejubelt Jelle Wallays, die vijf jaar geleden de klassieker Parijs-Tours op zijn naam schreef. Jacobus en zijn twee muzikale makkers hebben ondertussen ook een following in Engeland. Daarom namen ze ‘Geniale Gypsy’ op, een tune die de Londense muziekscene van weleer bejubelt. Afsluiter ‘Tijdbom’ is een protestsong tegen de toenemende chaos en het bijbehorende geweld in de wereld. De Oostendse muzikale legende Frank Dubbe leende er zijn stembanden aan.

Voor de productie ging BEUK in zee met Ace Zec. De ingeweken Oostendenaar gaf de sound van BEUK een (inter)nationale dimensie mee.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier