Betoverend audiovisueel spektakel ‘Kerstmagie’ in kasteel Vlamertinge

'Kerstmagie' wordt dit jaar een magische kerstcluedo doorheen een sprookjesachtig kasteel. © GF
Redactie KW

“We staan vol enthousiasme in de startblokken om de poorten van de Kerstmagie-kastelen eind dit jaar in alle veiligheid te openen.” Dat zeggen de organisatoren van het evenement dat straks niet op vijf maar op zes locaties zal georganiseerd worden, onder meer voor de derde keer in het kasteel in Vlamertinge.

In 2015 vond Kerstmagie voor de allereerste keer plaats in het kasteel de Merode in Westerlo. Binnen twee maanden, vanaf 5 tot en met 23 december, kunnen jong en oud in het kasteel van Vlamertinge opnieuw genieten van het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’.

‘Kerstcluedo’

“Dit jaar kijkt Covid-19 over de schouder mee”, zegt regisseur Luc Stevens. “Ik heb de zes verhalen die op de verschillende locaties gespeeld zullen worden wat aangepast. Dat wil zeggen wat minder acteurs en figuranten om grote groepen te vermijden, maar naar de acteurs en de volledige omkadering toe wordt de lat extra hoog gelegd, zodat het gebeuren niet aan kwaliteit zal inboeten, integendeel.”

Door de huidige omstandigheden wordt er dit jaar niet gewerkt met live acteurs. ‘Kerstmagie’ wordt – met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen – omgetoverd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht, een magische ‘kerstcluedo’ voor het hele gezin (bubbels van maximaal 8 personen).

Je loopt in een ‘one way systeem’, waardoor je nooit mensen buiten jouw bubbel zal kruisen of passeren. Bovendien is de sociale afstand gegarandeerd, want er zijn dit jaar geen acteurs en je mag enkel per bubbel het kasteel betreden.

Nieuw verhaal

Het kasteel is in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door Luc Stevens. Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen. De Twinkelings, de 6 zingende elven, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangengenomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt.

Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief? Samen met jouw bubbel ga je op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Tijdens je reis doorheen het kasteel kom je in een spannende zoektocht terecht.

Fantastische lichteffecten en prachtige muziek zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Familie-uitstap

‘Kerstmagie’ is de ideale, veilige en ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen.

Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten 14,95 euro en zijn gratis voor kinderen tot en met 4 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in het kasteel van Vlamertinge? Bestel dan je tickets via www.kerstmagie.be. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier