Bert sluit stomende Komen Eten-week af

Kan Bert (uiterst links) de overwinning op zijn naam schrijven? (Foto Vier)
Redactie KW

Deze week zijn drie van de vier kandidaten afkomstig uit West-Vlaanderen en dat is te merken aan de ambiance. Bert uit Middelkerke, die gisteren uit de bol ging bij een paaldanser, mag de week afsluiten.

De 29-jarige zaakvoerder Bert uit Middelkerke is ondertussen ook een halve Ajuin en niet het soort dat je in je eten draait. Hij baat in Aalst immers een brasserie uit samen met zijn mama waar hij de klanten steevast in de watten wil leggen. Vijf jaar geleden was de bistro nog een broodjeszaak, maar die werd vijf jaar geleden omgetoverd. Bert is afgestudeerd als kok, maar is niet bepaald van plan om dat meteen tegen zijn gasten te zeggen.

Hij wil naar eigen zeggen altijd het allerbeste voorschotelen. Hij wil dat uiteraard ook voor zijn gasten van vanavond doen en op zijn menu staat bijvoorbeeld rubia galicia. Dat is Spaans rundsvlees dat negen maanden gerijpt heeft en langzaam gegaard zal worden in de oven. Het dessert van Bert is niet enkel een leuk rijmpje, maar ook onontbeerlijk op zijn menukaart. Het bestaat uit vanille-bourbonijs ‘glamour style’. Bert schept dus aardig wat verwachtingen bij zijn gasten en dan is de logische vraag natuurlijk of die ook ingelost zullen worden. Een leuke extra voor Bert is dat hij enorm graag reist. Een snoepreisje naar Piet Huysentruyt in de Provence is dus alvast mooi meegenomen. Want komende zaterdag duikt het viertal ook op in Chez Piet, waar ze hun gerecht van tijdens de week nieuw leven kunnen inblazen. Benny uit Dudzele, die de hulp van Boeddha inriep voor zijn Cocktail Clochard, en Céline uit Kortrijk, die haar gasten trakteerde op pikant Indisch eten en een mannelijke stripper, schuiven dan ook nog eens aan tafel.

Komen Eten, op donderdag 22 mei om 20.15 uur op Vier.