Bert De Kerpel uit Wevelgem verdedigt Belgische eer op Groot Dictee

"Het was altijd al een droom om in Den Haag te mogen meeschrijven", zegt Bert De Kerpel. (Foto DLW)
Redactie KW

Op zaterdag 12 december nemen 30 Vlamingen het in het Groot Dictee der Nederlandse Taal op tegen 30 Nederlanders. Onder die 30 Vlamingen zijn er 15 prominenten en 15 gewone burgers. Bert De Kerpel (24) uit Wevelgem is een van die gewone burgers.

“Ik hou van taal, het interesseert me wel. Ik neem elk jaar aan die preselectie op de site van de krant De Morgen deel. Daar heb ik vrij goed gescoord en zo raakte ik geselecteerd voor het Groot Dictee der Nederlandse taal in de Eerste Kamer in Den Haag”, verklaart Bert. Hij woont in de Lode De Boningestraat in Wevelgem. Bert studeert vertaalkunde aan de Universiteit Gent. Hij volgt er zijn eerste master. “Ik volg de talen Frans en Duits maar Nederlands is daar ook heel belangrijk in.”

Bert vertelt dat hij vroeger altijd deelnam aan het dictee dat door het Davidsfonds georganiseerd werd. “Daar ben ik ook eens door de preselectie geraakt, toen mocht ik naar het dictee in het Vlaams Parlement.” Elk jaar kijkt Bert ook naar het Groot Dictee op de televisie kijkt. “Ergens was het een droom om er ooit eens te kunnen zitten. Die droom komt nu uit. Ik vind het wel spijtig dat Martine Tanghe er niet meer bij zal zijn.”

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier