Bernard (70) uit Boezinge schittert in Hotel Römantiek

Onderschrift
Redactie KW

Bernard Ollevier (70) is is vanaf 30 januari dan weer elke woensdag te zien op VIER in ‘Hotel Römantiek’. “De reis en verblijf alleen al waren een fantastisch ervaring. Ik zou het meteen opnieuw doen”, lacht hij.

Veel mensen kennen Bernard Ollevier als vroegere baas van café-feestzaal De Zwaan in Boezinge en als pionier van de Ypres Historic Rally. Vanaf volgende week zullen nog een pak meer Vlamingen hem leren kennen via de televisie Bernard is één van de kandidaten die hun kans wagen in een nieuw seizoen van Hotel Römantiek op VIER. Dit seizoen gaan de vrijgezellen op leeftijd op zoek naar de liefde in de Tunesische Sahara. “Van 1980 tot 2004 was ik uitbater van café De Zwaan en ik ben 25 jaar bestuurslid van de Ypres Historic Rally, dus ik kan best wel iets lang volhouden“, lacht hij. “Maar sinds mijn scheiding in 1986 ben ik alleen, los van enkele korte relaties die afsprongen zijn.” Bernard hield aan zijn huwelijk twee kinderen over: Ann en Geert die beiden ook in Boezinge wonen, en zes kleinkinderen: Bauwke, Febri, Seven, Axel, Alexia en Aphrodite.

Vliegtuig

“Mijn schoondochter Linda Everaert schreef me in voor Hotel Römatiek zonder dat ik dat wist. Omdat ze vond dat ik toch maar alleen was… Toen ik door de eerste selectie was, moest ze het me wel zeggen en mijn eerste reactie was: ‘ik heb daar geen interesse voor’. Ik had het programma – die zwaan was me opgevallen – vorig jaar al eens twee minuten gezien, en ik dacht het niets was voor mij. Maar Linda overtuigde mij om toch een keer naar Vilvoorde bij Woestijnvis te gaan voor de volgende ronde. Ze zou mij zelfs brengen naar daar. Op die tweede selectieronde kreeg ik uitleg over het programma en vroeg men of ik al in een vliegtuig had gezeten….Ik vloog al wel een paar keer, maar het is mijn ding niet. Ik heb het meer voor vier wielen. Ik vroeg me ook af waarom ik zou moeten vliegen als het zoals vorig seizoen in Zwitserland was…” Een week later kreeg Bernard bericht dat hij erbij was. “Ik belde mijn schoondochter Linda en zei dat ze mijn valies kon komen maken. Bestemming: de Sahara in Tunesië. Ik had weinig verwachtingen, maar was best zenuwachtig. Ik wist absoluut niet wat me te wachten stond… Uiteindelijk viel het goed mee, al moesten we daar wel een beetje in het gareel lopen en altijd ter beschikking zijn. Maar ik zou het meteen opnieuw doen, de reis en verblijf alleen al waren een fantastisch ervaring. Ik ben zelden zo lang weg geweest van thuis.” (lacht, red.) “Enkel mijn kinderen wisten waar ik was. Voor de jongste kleinkinderen en vrienden was ‘opa’ weg naar een rally in het buitenland. Ik heb veel vrienden in het rallymilieu en die vroegen zich af welk een rally dat dan wel was…” (lacht, red.). Toen VIER de trailer vorige week lanceerde en mensen we herkenden mocht ik het horen: ‘Daar was die rally…’ Toen lichtte ik ook de rest van de familie in en ik kreeg alleen maar positieve reacties.” Zondag was er in Kinepolis Antwerpen de preview van de eerste aflevering. “We waren met alle deelnemers uitgenodigd met onze familie en het doet heel raar om jezelf te zien op zo een groot scherm. Toch even schrikken, maar ik kijk terug op een positieve ervaring. Meer mag ik niet verklappen.” (FB)

De eerste aflevering is te zien op VIER op woensdag 30 januari om 20.35 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier