Benny Herpoel trekt deur ‘t Colisée achter zich dicht

Benny Herpoel verlaat het kusttheater 't Colisée. (Foto WK)
Redactie KW

Bij Het Witte Paard wilden ze het deze week nog niet met zoveel woorden bevestigen, maar volgens mede-uitbater Benny Herpoel zijn de besprekingen omtrent Kusttheater ‘t Colisée wel zo goed als rond. Na zeven jaar stapt hij er zelf weer op.

“Ik heb mijn aandelen in ‘t Colisée inderdaad verkocht, de mensen van Het Witte Paard zullen vanaf december de uitbating ervan voortzetten. Maar alles wat op de agenda stond, gaat gewoon door“, reageert hij op de geruchten. Herpoel spreekt daarnaast ook tegen dat het om een recente beslissing zou gaan, nu hij in januari schepen wordt. “Al komt dat nu door de timing misschien wel zo over, dat schepenpostje heeft er écht niets mee te maken. Voor mij was dat evenzeer een verrassing”, zegt hij.

Volgens Herpoel waren de onderhandelingen met Het Witte Paard overigens al een hele tijd aan de gang. “Ik heb daar zelf eerst ook lang en goed over nagedacht. Maar als ik er effectief wou uitstappen, was dit wel mijn kans aangezien de interesse vanuit Het Witte Paard er nu was.” Hij heropende het vernieuwde Kusttheater begin 2012 samen met Kenneth Smets, toen ook al vennoot van Het Witte Paard.

Frituren

“Samen hebben we ‘t Colisée stevig op de kaart gezet, het gemaakt tot wat het is”, aldus nog Benny Herpoel, die naar eigen zeggen ook blij is ‘t Colisée in vertrouwde handen te kunnen achterlaten. “Eigenlijk zijn wij altijd al zo’n beetje het kleine broertje van Het Witte Paard geweest, ‘t Colisée past perfect in hun concept. En we hebben ook altijd prima naast elkaar gewerkt”, klinkt het. Zelf wil Herpoel zich nu vooral op zijn andere ondernemingen – enkele frituren op de Zeedijk – concentreren. “Ik wil zelf weer meer tussen mijn personeel staan, en ook graag met Kerst en oudejaar eens thuis zijn. Met mijn vier horecazaken zat ik op den duur alleen nog maar achter mijn bureau.” En in combinatie met zijn schepenambt zou dat voor Herpoel dus sowieso ook te veel zijn geweest. “Een gelukkige samenloop is het wel; de ene deur dicht en een andere die opengaat…”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier