Belle Perez laat Brugse Burg uit haar hand eten

© SVV
Redactie KW

Aan de vooravond van de Vlaamse Feestdag bouwde de Spaans-Belgische chanteuse een ‘Fiesta Perez’ op een van de meest bekende pleinen van Die Scone.

De set van Belle Perez, die ondertussen al twintig jaar op de bühne staat, kon je opdelen in twee luiken. Het eerste part stond helemaal in het teken van party time. Samen met haar vijfkoppige band schakelde Perez van de ene discoklassieker uit de seventies naar de andere. Dit gebeurde zo virtuoos dat ze op de beat van ‘Can you feel it?’ van The Jacksons de tekst van ‘Endless Love’ van Diana Ross & Lionel Richie declameerde. Een heel bijzondere mash-up.

Belle kreeg het publiek ook aan het dansen met hits als ‘Crying at the Discotheque’ van Alcazar, ‘Freedom’ van Wham! en zelfs het minder toegankelijke ‘Sweet Dreams (are made of this)’ van Eurythmics.

In het tweede deel van haar concert greep Perez meer terug naar het repertoire dat ze eind mei met haar cd ‘Fiesta Perez’ prijsgaf. De talrijke aanwezigen namen wat gas terug, maar de Spaanse furie wist ze toch weer bij de les te houden met muzikaal powerfood als ‘Let’s get loud’ van Jennifer Lopez, ‘The Rhythm of the Night’ van Corona en ‘Don’t stop the Music’ van Rihanna, opgehangen aan een sample uit ‘Wanna be startin’ something’ van Michael Jackson.

Ook medeorganisator Pol Van Den Driessche zag dat het goed was en bedankte Perez na haar laatste bisnummer met een ruiker bloemen. De Limburgse nam dit geschenk graag in ontvangst, waarop het uitwisselen van drie piepers volgde.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier