Bekende zomerbar ‘The Night’ blijft komende zomer gesloten

© MM
Redactie KW

De bekende zomerbar The Night in Brugge zal deze zomer niet kunnen doorgaan. De coronacrisis gooit roet in het eten. Mogelijk komt er wel een ‘light-versie’.

De uitbaters van de zomerbar op de parking van Kinepolis – de grootste en bekendste in de ruime regio – zetten begin maart hun voorbereidingen al on hold toen ze beseften dat de crisis wellicht lang zou aanslepen. “Met argusogen volgden we de evolutie van het virus en de daaraan gekoppelde maatregelen verder op”, laten de uitbaters weten. “Stilaan werd duidelijk dat The Night in zijn huidige 2.0-versie het aankomend seizoen ondenkbaar is. We nemen de gezondheid van onze bezoekers immers heel serieus. Als organisatie zouden we het bovendien een verkeerd signaal vinden om deze zomer te doen alsof er niets aan de hand is“, zegt uitbater Koen Gryson

Alternatieve editie?

Daarop beslisten de uitbaters met spijt in het hart om dit jaar geen editie van The Night in zijn huidige vorm neer te zetten. “Dit neemt echter niet weg dat we nog steeds een aantal opties in overweging nemen om deze zomer toch van de partij te zijn. Al zal dit eerder in een ‘light-versie’ worden. Een versie die past binnen de maatregelen opgelegd door de federale overheid uiteraard”, klinkt het. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier