Zondag 31 mei, 2020

Bekende West-Vlamingen tekenen massaal present op begrafenis Paul Severs

Het overlijden van charmezanger Paul Severs liet ook de West-Vlamingen niet onberoerd. Dat bewijzen de vele provinciegenoten die de uitvaart bijwoonden in de tsjokvolle Sint-Martinusbasiliek in hartje Halle in Vlaams-Brabant. Paul Severs gaf jaarlijks nog tientallen optredens op West-Vlaamse bodem waardoor hij er nog enorm populair was.

Bekende West-Vlamingen tekenen massaal present op begrafenis Paul Severs

De fans konden terecht op het Possozplein - naast de kerk - waar de ceremonie op groot scherm uitgezonden werd. De dienst duurde 1.15 uur en er werden alleen maar liedjes gespeeld van Paul Severs zelf. Vijf mensen die een belangrijke rol speelden in zijn leven namen het woord.

In de fotospecial zien we de verschillende showbizzprominenten die Paul Severs voor de dienst een laatste groet kwamen brengen. Onder hen Bart Herman, Dina Rodrigues, burgemeester van Oostende Bart Tommelein en Jan Wuytens. Ook de vroegere West-Vlaamse danseressen van Paul tekenden present en waren duidelijk aangedaan. Een kleine delegatie van de Meense fanclub 'De jonge Meense vrienden van Paul Severs' zakte ook af naar Halle

Paul Severs overleed twee weken geleden aan de gevolgen van een hartaanval die hij een maand eerder opliep tijdens een fietstochtje. De aimabele succesvolle zanger werd 70 jaar en stond meer dan 50 jaar op de planken. (foto's Maxime Petit)