De Ideale Wereld slaat tijdens de paasvakantie zijn tenten op in het Oostendse Upstairs Hotel. In de eerste aflevering van dinsdagavond was burgemeester van Oostende Bart Tommelein anderhalve minuut te zien in een fragment met DIW-figuur Sociaal Incapabele Michiel.

"In totaal werden drie zulke filmpjes opgenomen", zegt Tommelein. "De Ideale Wereld had mij daarvoor enkele weken geleden gecontacteerd, het is zeker niet zo dat ik zelf expliciet om airtime vroeg. Die fragmenten werden ingeblikt, het eerste kwam dinsdagavond op tv en online. Vandaag kreeg ik dan plots bericht van de mensen van De Ideale Wereld dat ze bevel hadden gekregen van de VRT om het fragment offline te halen en de opgenomen filmpjes voor de komende afleveringen ook niet uit te zenden."

Tommelein vindt het een vreemde gang van zaken. "Ik ben hier toch ontstemd over. Als je dan ziet dat hun trailer met John Crombez wel kon... (die enkele weken geleden uitgezonden werd, red.) Misschien denken mijn tegenstanders dat ik hier te veel garen zou bij spinnen. Heeft het met jaloezie te maken? Het zou zomaar een politiek manoeuvre kunnen zijn. Ik was zelf geen vragende partij, maar verleende wel mijn medewerking aan het programma en spendeerde er enkele uren van mijn tijd aan. Niet voor politieke doeleinden, wel in mijn hoedanigheid als burgemeester van deze stad. Dat men die filmpjes dan zonder boe of ba offline haalt nadat ik nota bene door De Ideale Wereld zélf gecontacteerd werd, vind ik vreemd."

De redactie van De Ideale Wereld reageert als volgt: "We hebben de regels rond de sperperiode voor de verkiezingen te ruim geïnterpreteerd. Een politicus kan bij een bepaalde aanleiding in beeld komen, maar ons verblijf in Oostende, was kennelijk onvoldoende. Jammer, maar we houden ons verder aan deze regels en blijven de burgemeester dankbaar dat we met De Ideale Wereld te gast mogen zijn in Oostende." De VRT bevestigt dat "de reportages van De Ideale Wereld niet passen binnen de sperperiode en dat ze daarom niet verder worden uitgezonden." De openbare omroep beschouwt het incident daarmee als gesloten.

(PL)

De Ideale Wereld slaat tijdens de paasvakantie zijn tenten op in het Oostendse Upstairs Hotel. In de eerste aflevering van dinsdagavond was burgemeester van Oostende Bart Tommelein anderhalve minuut te zien in een fragment met DIW-figuur Sociaal Incapabele Michiel. "In totaal werden drie zulke filmpjes opgenomen", zegt Tommelein. "De Ideale Wereld had mij daarvoor enkele weken geleden gecontacteerd, het is zeker niet zo dat ik zelf expliciet om airtime vroeg. Die fragmenten werden ingeblikt, het eerste kwam dinsdagavond op tv en online. Vandaag kreeg ik dan plots bericht van de mensen van De Ideale Wereld dat ze bevel hadden gekregen van de VRT om het fragment offline te halen en de opgenomen filmpjes voor de komende afleveringen ook niet uit te zenden."Tommelein vindt het een vreemde gang van zaken. "Ik ben hier toch ontstemd over. Als je dan ziet dat hun trailer met John Crombez wel kon... (die enkele weken geleden uitgezonden werd, red.) Misschien denken mijn tegenstanders dat ik hier te veel garen zou bij spinnen. Heeft het met jaloezie te maken? Het zou zomaar een politiek manoeuvre kunnen zijn. Ik was zelf geen vragende partij, maar verleende wel mijn medewerking aan het programma en spendeerde er enkele uren van mijn tijd aan. Niet voor politieke doeleinden, wel in mijn hoedanigheid als burgemeester van deze stad. Dat men die filmpjes dan zonder boe of ba offline haalt nadat ik nota bene door De Ideale Wereld zélf gecontacteerd werd, vind ik vreemd."De redactie van De Ideale Wereld reageert als volgt: "We hebben de regels rond de sperperiode voor de verkiezingen te ruim geïnterpreteerd. Een politicus kan bij een bepaalde aanleiding in beeld komen, maar ons verblijf in Oostende, was kennelijk onvoldoende. Jammer, maar we houden ons verder aan deze regels en blijven de burgemeester dankbaar dat we met De Ideale Wereld te gast mogen zijn in Oostende." De VRT bevestigt dat "de reportages van De Ideale Wereld niet passen binnen de sperperiode en dat ze daarom niet verder worden uitgezonden." De openbare omroep beschouwt het incident daarmee als gesloten.(PL)