Beelden- en poëzieroute zorgt voor kunstige zomer in Lo-Reninge

Sofie Verstraete van VVV Lo-Reninge bij een glaskunstwerk van Dereuck in de tuin van het VVV-kantoor Lauka. © KVCL
Redactie KW

In Lo-Reninge loopt momenteel de 23ste editie van de beelden- en poëzieroute. Door de coronacrisis vond er dit jaar geen plechtige opening plaats. Maar corona of niet, VVV Lo-Reninge wist toch weer 23 kunstenaars te overtuigen om er hun werken de hele zomer tentoon te stellen.

Langs de wandelroute in het centrum van Lo zijn werken te bewonderen van François Blommaerts, Freddy Bultynck, de kunstacademie van Ieper, Jef De Cock, Gudrun De Vlam, Sofie Deberdt, glaskunst Dereuck, Patricia Hiele, Pallieter Hillewaere, het Regionaal Landschap, Willy Slabinck, Lieve Vandewalle, Rik Vanovenacker, Ingrid Vekemans, Jenny Verplancke, Etienne Vindevogel en Johannes Vlerick.

De gedichten langs het parcours werden geselecteerd door Wim Chielens en ingelezen door Trui Chielens.

Ook langs de Klavertjevier-fietsroute, een fietstocht van 25 km door de vier deelgemeenten van Lo-Reninge, valt heel wat moois te ontdekken. In de Sint-Bartholomeuskerk in Pollinkhove stellen Werner Edebau, Leen Lermytte en Petra Demeyere tentoon. In de Sint-Rictrudiskerk in Reninge Kelly Denuwelaere en de academie van Ieper. De beelden van Els Bruynooghe zijn te bewonderen in de Sint-Barnabaskerk in Noordschote.

De beelden- en poëzieroute loopt tot en met 13 september. Aan het VVV-kantoor in Lo zijn gratis brochures te verkrijgen met info over de kunstenaars. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier