Bed Rugs op tiende editie Maybee Festival

Redactie KW

Bed Rugs is een van de hoofdacts op de tiende editie van het Maybee Festival, Squarelectric met drummer Michael Shack sluit af.

Op Dag van de Arbeid 1 mei vindt op het Stationsplein het Feest op het Plein en het Maybee Festival plaats. Normaal vindt het Maybee Festival aan de vooravond plaats, tegelijk met de Winkelnacht in Roeselare, maar dit jaar wordt alles geconcentreerd op een dag. “Eerst maken we er een gezinsdag van met na de officiële activiteiten stoofvlees met frieten en muziek van De Poldercowboys, De Bende en No Milk Today”, vertelt Frederik Nuytten van de organisatie.

In de vooravond wordt dan naadloos overgeschakeld op het Maybee Festival, dat ondertussen al aan de tiende editie toe is. De winnaar van de Maybee Rockrally, komende vrijdag, mag daar de muzikale debatten openen. “Omstreeks 19.30 uur is het aan Zinger, een van de laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel dit jaar. Daarna hebben we folkrock met Young Rebel Set en met Bed Rugs hebben we een van de meest beloftevolle bands van het moment. De afsluiter is Squarelectric, zij komen al voor de tweede keer. Drummer Michael Shack, bekend van Netsky, verzorgt de drums bij bekende hits. De vorige keer was dat een enorm succes.”

Het festival is ook dit jaar gratis, de organisatie hoopt verspreid over de dag 2.000 man te mogen verwelkomen.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier