Begin april raakte bekend dat Moeyaert dit jaar de laureaat is van de Astrid Lindgren Memorial Award, wereldwijd de belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur. Moeyaerts verfrissende werk bewijst dat kinder- en jeugdboeken een vanzelfsprekende plek verdienen in de wereldliteratuur, aldus de jury in haar motivatie toen. Zijn "muzikale taal zit vol onderdrukte emotie en onuitgesproken wensen", luidde het.

De prijs werd opgericht in 2002 ter ere van Astrid Lindgren, de Zweedse schrijfster van "Pippi Langkous" en "Michiel van de Hazelhoeve". Zij overleed dat jaar.

Bruggeling Moeyaert debuteerde op amper 19-jarige leeftijd. Veel van zijn bijna 50 boeken hebben onderscheidingen gekregen. Zijn werk is intussen vertaald in meer dan twintig talen.

(BELGA)

Begin april raakte bekend dat Moeyaert dit jaar de laureaat is van de Astrid Lindgren Memorial Award, wereldwijd de belangrijkste prijs voor jeugdliteratuur. Moeyaerts verfrissende werk bewijst dat kinder- en jeugdboeken een vanzelfsprekende plek verdienen in de wereldliteratuur, aldus de jury in haar motivatie toen. Zijn "muzikale taal zit vol onderdrukte emotie en onuitgesproken wensen", luidde het.De prijs werd opgericht in 2002 ter ere van Astrid Lindgren, de Zweedse schrijfster van "Pippi Langkous" en "Michiel van de Hazelhoeve". Zij overleed dat jaar.Bruggeling Moeyaert debuteerde op amper 19-jarige leeftijd. Veel van zijn bijna 50 boeken hebben onderscheidingen gekregen. Zijn werk is intussen vertaald in meer dan twintig talen.(BELGA)