Bart Cafmeyer wint de Izegemse cultuurtrofee

Van links naar rechts Kurt Himpe, Bertrand Nolf, Bart Blomme, Bart Cafmeyer, Lieve Vandenbussche, Robrecht Vanhaezebrouck, José Naert en Jacques Viaene. © (foto Wim)
Redactie KW

In het auditorium van de academie werd de Izegemse cultuurtrofee 2018 door schepen Kurt Himpe overhandigd aan laureaat Ingelmunsternaar Bart Cafmeyer.

“Dit is een erkenning voor zijn inzet om volkscultuur bij de mensen te brengen. Hij is bezig aan zijn laatste schooljaar als leraar aan de Izegemse kunstacademie Art’Iz. Bart regisseerde ook de cultuurwandelingen en toneelopvoeringen in onze stad en streeft daarbij altijd een hoog niveau na.”

De laureaat kreeg een kunstwerk in cortenstaal van de hand van Geert Devos. In een reactie liet hij weten zeer vereerd te zijn met de trofee, het kunstwerk en de verrassende overhandiging van een kwartierstaat, de stamboom van zijn familie, door Bertrand Nolf van de Izegemse heemkring Ten Mandere.

Ook de tweede genomineerde Raf Dujardin werd in de schijnwerpers geplaatst. Hij zet zich al veertig jaar in voor het Izegemse volksdansfestival en het Wereldfestival.

Aansluitend werden de aanwezigen vergast op een receptie in de bovenzaal van de academie.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier