Barman Jurgen Nobels deelt tips op app OSTENDR

Jurgen Nobels. (GF)
Redactie KW

Fotografen, architecten, bloggers, acteurs, noem maar op. Het rijtje bekende en minder bekende rasechte Oostendenaars of liefhebbers van buiten de stad die hun favoriete plekjes delen via de app OSTENDR wordt steeds langer en indrukwekkender. Nieuwkomer deze maand: cocktail-wizard Jurgen Nobels, in 2015 verkozen tot ‘Bartender van het jaar’.

Sinds de lancering in het najaar van vorig jaar is de app OSTENDR van Toerisme Oostende al meer dan duizend keer gratis gedownload. Aan de hand van een twintigtal profielen kan de gebruiker er de favoriete Oostendse plekjes ontdekken van bekende Oostende-fans zoals Isolde Lasoen, Marcel Vanthilt, Barbara Sarafian, Gilles Coulier en Sam De Bruyn, aangevuld met tips van plaatselijke beroemdheden, zoals enkele van de Ostend City Queens, Serge Feys en burgemeester Johan Vande Lanotte. Met de inbreng van Oostendenaar Jurgen Nobels krijgt de app nu nog een extra lokaal tintje.

Heidi Klum

Ter verduidelijking, Jurgen mag dan momenteel wel in Gent wonen nadat hij Europa heeft afgereisd, hij blijft zijn stad trouw. “Ik woon nu een drie, viertal jaar in Gent, maar ben geboren en getogen Oostendenaar. Ik heb er tot mijn 23ste gewoond en school gelopen”, aldus Jurgen. “Ik zal dus altijd een Oostendenaar in hart en nieren blijven. Het feit dat ik, sinds mijn verkiezing tot beste barman van het jaar, al cocktails heb staan shaken in Warschau, Amsterdam, London of Ibiza kan daar niets aan veranderen. Zelfs toen ik op een superjacht in Ibiza voor Heidi Klum een ‘rosé on ice’ heb geserveerd – ze wilde helaas geen cocktail – ben ik Jurgen uit Oostende gebleven. Mijn familie woont hier natuurlijk ook nog altijd, dus ik kom echt wel heel vaak naar de kust. Al zou mijn moeder dat wellicht tegenspreken. Er komt altijd een glimlach op mijn gezicht als ik de zee ruik, dat gaat nooit meer weg.”

In de drie jaar sinds de verkiezing in 2015 is het snel gegaan voor Jurgen. “Dankzij die titel van beste barman is alles wel serieus in een stroomversnelling geraakt. Ik heb enorme kansen gekregen en heb delen van de wereld gezien waar ik anders nooit de kans toe zou hebben gehad. Vandaag pluk ik er zeker nog de vruchten van met de start-up waar ik nu 200 procent van mijn tijd in investeer. Met DORST wil ik samen met mijn partners cocktails ‘van de tap’ op de markt brengen om horecazaken te helpen met het serveren van deftige cocktails, toch wel vaak een pijnpunt. Een goede cocktail maken kost immers flink wat tijd en energie. Wij willen een kwaliteitsvolle ready-made cocktail leveren die enkel nog moet uitgeschonken en gegarneerd worden.”

Proper Strand

Oostende betekent voor Jurgen vooral het zomergevoel. “De herinneringen die ik heb aan mijn stad zijn te talrijk om op te noemen. Maar de mooiste speelden zich wel vaak tijdens de zomer af. Afspreken op het strand met vrienden, muziekje mee, hapjes en drankjes ‘in the bag’ en een frisbee. Meer moet dat niet zijn. Om daarna richting ‘t stad te trekken, de Langestraat dus, wanneer het te fris werd buiten of omdat de drank op was. Natuurlijk niet vooraleer alles netjes te hebben opgeruimd. Bij deze een oproep aan de jeugd die nu doet wat ik toen deed: het strand netjes achterlaten hé sloebers! Verder vertoef ik in Oostende ook graag op de vele terrasjes in de stad. Ik kan er enorm genieten van een goed boek, en nog liefste van al een echte klassieker. Momenteel ben ik War & Peace aan het lezen, geweldig. En On the Road van Jack Kerouac behoort ook tot mijn absolute favorieten.” (Jan Goeminne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier