Balletgroep Le Cygne stelt zaaloptredens uit tot mei 2022

De kinderen, lesgevers en volwassenen hadden keihard gewerkt aan de voorstelling. © DM
Redactie KW

Het bestuur van de Koninklijke balletgroep Le Cygne uit Knokke-Heist moest in mei 2020 hun voorstelling ‘Morgen’ uitstellen door de lockdown. Vol goede moed keken ze vervolgens uit naar het weekend van 6, 7 en 8 november. Maar ook daar trok corona een ferme streep door. “We nemen geen risico meer. Onze volgende zaalvoorstelling komt er pas tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei 2022”, zegt bestuurslid Rik De Bree.

“Aan de geplande optredens van 6, 7 en 8 november hadden de kinderen, lesgevers en volwassenen keihard gewerkt. Er werd geoefend met mondmaskers, gedanst in open lucht en afstand gehouden. Nummers werden opnieuw gemaakt en de dansers werkten in bubbels om toch maar te kunnen optreden. Met spijt in het hart moesten we door de nieuwe lockdown een punt zetten achter onze voorstelling.”

“Toch een oprechte dank aan het team van Scharpoord dat voor ons een enorme steun was. Ook een dikke merci aan alle dansers die jammer genoeg hun verwezenlijkingen niet op het podium kunnen laten zien. Dank je wel ook aan alle vrienden en sympathisanten die ons een pak steunberichtjes stuurden”, klinkt het.

Gekochte kaarten

Velen hadden al kaarten gekocht voor één of meer voorstellingen van ‘Morgen’. Die kaarten zullen, indien gewenst, terugbetaald worden. Wie het geld van de kaarten als steun aan de balletschool wil schenken, is daarvoor van harte bedankt en hoeft dan ook niets meer te doen. Wie zijn/haar geld volledig of gedeeltelijk terug wil, kan contact opnemen met cultuurcentrum Scharpoord op het nummer 050 630 430 of via mail cc.ticket@knokke-heist.be.

“Ondertussen hopen we dat de lessen zo snel mogelijk hervat kunnen worden. De voorstelling ‘Morgen’ komt er in ieder geval niet meer. We willen volgend voorjaar geen risico nemen en houden evenmin van half werk. Wie Le Cygne aan het werk wil zien, zal moeten wachten op het weekend van 13, 14 en 15 mei 2022. Zet die data in ieder geval nu al in jullie agenda”, aldus het bestuur van Koninklijke balletgroep Le Cygne. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier