Bal Rat Mort in Oostende kiest ‘Grease’ als thema van 120ste editie

Redactie KW

In maart 2018 kan je traditiegetrouw naar Bal Rat Mort in het Kursaal.

Bal Rat Mort pakt voor de 120ste editie uit met het thema ‘Grease, an evening of 50’s & 60’s fun’. De reden dat de organisatie van Bal Rat Mort het thema voor het evenement volgend jaar zo vroeg onthult, is omdat je tot en met 31 oktober geniet van 5 euro korting per ticket.

Op die manier wil Kursaal Oostende de ‘early birds’ in de watten leggen met een ticketprijs van 20 euro. Daarna betaal je 25 euro voor een ticket in voorverkoop en 30 euro aan de deur op zaterdag 3 maart.

Lederen jasje, vetkuif en bakkebaarden

Eerder dit jaar ging de organisatie van Bal Rat Mort terug naar de jaren veertig met ‘Liberation Ball’ als thema. Het eerste weekend van maart stond in het teken van de bevrijding. Het thema van de 120ste editie volgend jaar is Grease. “Geen bal zonder de juiste outfit. Heren halen hun glimmende pak uit de kast of komen lekker rebels in een lederen jasje met een vetkuif. Bakkebaarden zijn een pluspunt”, aldus de organisatie.

“Vergeet ook geen kammetje in je binnenzak om je haar tijdens het wilde dansen weer in de plooi te leggen. In de jaren vijftig en zestig is de oorlog al een tijdje voorbij, dus dames: toon jullie vormen in kleurrijke jurkjes met hoge hakken, een strak topje en knalrode lippenstift. Je haar kan in een haarband of laat gewoon grote krullen leggen. Wie een beetje hulp nodig heeft, kan terecht in onze beauty boudoir. Daar kunnen zowel mannen als vrouwen terecht voor een coupe en make-up in het thema. Het is bovendien helemaal gratis. Of laat je inspireren door Elvis Presley of Marilyn Monroe, twee stijliconen uit de jaren vijftig.”

Smullen van het ‘American diner’

“Waag je op Bal Rat Mort aan een twist, jive, swing of boogiewoogie met de beste rock-‘n-rolldansmuziek met levende jukebox dj Chris Barrow. De hele avond zijn er live-acts en optredens, een fotocorner, een kostuumwedstrijd en een heus ‘American diner’ waarbij je van een hamburger en een milkshake kan smullen. Laat je onderdompelen in de sfeer van toen en bestel nu al je tickets voor Bal Rat Mort.”

“Voor de upgrade Bal Rat Mort Special betaal je 35 euro inclusief reservatiekosten, goed voor een voucher voor het ‘American Diner’ en vier drinkvouchers. Er is ook een champagnetafel beschikbaar voor 270 euro inclusief reservatiekosten. Daarbij krijg je 6 tickets en twee flessen champagne aan een gereserveerde tafel.”

(MF)

Reserveren voor Bal Rat Mort 2018 kan via www.ticketmaster.be, 0900 40 850 of de Boxoffice van Toerisme Oostende.

De organisatie van Bal Rat Mort pakt uit met een kortingsactie tot 31 oktober.

(Foto MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier