Axelle Red doet onze provincie vier keer aan met ‘Electro Acoustic Tour’

© belga
Redactie KW

“De optredens worden een verrassende mix van de elektronische invloeden van mijn jongste album ‘Exil’ met de inbreng van akoestische instrumenten”, belooft de 51-jarige Limburges zangeres.

Zowat een jaar geleden liet Axelle Red haar cd ‘Exil’ op de wereld los. Voor de opnames van deze langspeler trok ze naar de Verenigde Staten, waar ze in Memphis, Nashville en Los Angeles de studio indook. Door met onder meer Dave Stewart (bekend als de mannelijke helft van Eurythmics) en Albert Hammond en Shelly Peiken, die een kwarteeuw geleden meeschreven aan haar klassieker ‘Sensualité’, te werken, vond ze er een tweede adem.

Afgelopen februari kwam haar gloednieuwe single ‘D’Autres que Nous (14 BD Saint-Michel)’ uit. Die nam ze samen op met de Franse zanger en singer-songwriter op.

Met ‘Exil’ toerde Red langs de bekende Belgische venues, waaronder ook het Kursaal in Oostende. Dit najaar gaat ze opnieuw de boer op, want dan komt haar ‘Electro Acoustic Tour’ eraan.

Dit brengt haar op woensdag 30 oktober in de Schouwburg van Kortrijk, op zaterdag 23 november in het Cultureel Centrum van Ieper, op vrijdag 21 februari 2020 in het Cultureel Centrum van Blankenberge en op zaterdag 29 februari 2020 in het Concertgebouw Brugge. Tickets voor deze optredens zijn nu al te koop.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier