Awaj’Art organiseert slotmoment in voormalig Waregems Biblab

© MVW
Redactie KW

In het voormalige Biblab vond vrijdagavond het slotmoment van Awaj’Art plaats. Awaj’Art is een artistieke toevoeging aan de buurtwerking in Waregem. Het project liep zes maanden.

“Awaj’Art is een organisatie van de jeugddienst, Jongeren Advies Centrum (JAC), de buurtwerker van het Welzijnshuis en de artistieke medewerker van jeugdhuis Jakkedoe. Samen verzorgen ze een artistiek project voor jongeren”, vertelt schepen van Jeugd Jo Neirynck (CD&V). De middelen zijn afkomstig van het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Zuid-West-Vlaanderen en het JAC.

In april startte het project met een Kick-Off-dag. “Ze konden er proeven van verschillende activiteiten en er werd gepeild naar de verwachtingen bij de jongeren, die vooral in het eerste en tweede middelbaar les volgen”, gaat Jo Neirynck verder. Op basis van de input van de jongeren op die dag, werd dan een vervolgtraject uitwerkt. “De afgelopen zes maanden mochten de deelnemers zich creatief bezighouden tijdens enkele activiteiten op woensdagnamiddag, en nu is er dus dit toonmoment”, besluit de schepen. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier