Avelgemse familie neemt deel aan VTM-programma ‘Steenrijk Straatarm’

Het gezin Pollet is vanavond/donderdagavond te zien in 'Steenrijk Straatarm', een VTM-programma waarbij gezinnen van huis, budget en leven wisselen. © Steenrijk Straatarm
Redactie KW

Het gezin Pollet is vanavond/donderdagavond te zien in ‘Steenrijk Straatarm’, een VTM-programma waarbij gezinnen van huis, budget en leven wisselen. “We kunnen een deelname aanraden aan elke familie”.

Voor het Avelgems koppel Peter (46) en Kelly (31), en hun kinderen Lleyton (8), Jaylen (7), leek een mogelijke deelname aan ‘Steenrijk Straatarm’ een buitenkans, die ze met beide handen grepen. “We zagen de oproep van VTM op Facebook”, doet Kelly haar verhaal. “We hebben ons meteen ingeschreven en na een intense screening werden we er uitgepikt. Waarom we meteen wilden meedoen? Goh, vooral voor de kinderen. Voor hen was het programma eigenlijk net vakantie.”

Toekomstperspectief voor de kinderen

De titel van het programma is vrij hard, maar dat lijkt Kelly niet te deren. “Inderdaad, maar het klopt wel. De familie Helsen heeft een heel wat hoger inkomen dan wij en dat zie je ook aan onze woningen. Wij zijn wel absoluut niet beschaamd over onze huidige financiële situatie. Vroeger hadden we het immers wel goed. Nadat mijn man door een ongeval het faillissement van zijn bedrijf moest aanvragen, werd ons gezinsinkomen in een klap een pak kleiner. Net daarom wilden we Lleyton en Jaylen laten zien dat er nog veel mogelijk is en dat we het sowieso nog beter zullen krijgen. Het is belangrijk hen mee te geven dat ze zichzelf mogen zijn, en dat ze zich niet hoeven voor te doen als iemand anders.”

Kijken mag, aanraken niet

Kelly heeft allesbehalve spijt van de deelname aan ‘Steenrijk Straatarm’. “We werden echt in de watten gelegd door de VTM-medewerkers, daar kunnen we absoluut niet over klagen. Voor de kinderen was het een prachtervaring, ze praten er nu nog over (lacht). Onze oudste zoon deed ook zijn eerste communie, en we konden meteen van de gelegenheid gebruik maken om hem helemaal in het nieuw te steken!”

Toen we terug mochten keren naar ons ‘plophuisje’, ging dat met een soort opluchting gepaard

Voor ons was het dan weer wat verschieten. Ik moet immers heel hard werken om de eindjes aan elkaar te knopen, en als je dan ziet wat zij allemaal hebben.. Er staat bijvoorbeeld ook een Porsche op de oprit, waar we alleen naar mochten kijken, en we moesten ook een dekentje op de zetel leggen voor we erin gingen zitten. Het was een leuke ervaring, maar toen we opnieuw naar ons ‘Plophuisje’ terug mochten, was dat tegelijk ook een soort van opluchting.”

Met stress voor de buis

Het gezin Pollet kwam pas na de opnames in contact met de familie Helsen. “Tijdens het programma hebben we elkaar niet gezien, nee”, vertelt Kelly. Pas bij de reünie zagen we elkaar, twee maanden na de opnames, en het klikte eigenlijk meteen. We houden nog steeds contact. Zo komen zij allicht binnenkort nog eens op bezoek, want ik ben namelijk net bevallen van mijn derde kindje, Jenna-Lynn. In ieder geval kan ik het programma absoluut aanraden aan andere families. Het doet je toch even je zorgen vergeten, inderdaad. Families met kinderen hebben er ook veel aan. Ik zou je zeggen: aarzel niet en ga ervoor! Er zijn zoveel gezinnen in België die in onze situatie zitten, dus niemand hoeft zich daarvoor te schamen.

“Of we vanavond met het gezin samen gezellig voor de buis zullen zitten? Zeker! Ik heb wel wat stress, ook omdat de eerste fragmenten al op sociale media zijn vrijgegeven. Daar komt dan natuurlijk meteen commentaar op, maar gelukkig zijn ze voor het merendeel positief.”

(JS)

Steenrijk Straatarm is vanavond te bekijken op VTM, om 20.35 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier