Avelgemnaar Ysbear ontwerpt hoes debuutsingle Josephien

© (Foto Facebook)
Redactie KW

Nadat Josefien Deloof in 2017 de tweede weg plaats wegkaapte op het provinciale rockconcours Westtalent en twee jaar geleden de publieksprijs won op Humo’s Rock Rally kwam ze in de belangstelling van talrijke platenfirma’s. In het hengelen naar haar handtekening trok Warner Music Europe aan het langste eind. Met haar debuutsingle ‘Talk to me’ haalde ze alvast de cover van de Tune In! Spotify playlist.

Hoewel nauwelijks enkele letters verschil, klinkt Josephien een stuk internationaler dan Josefien, zeker indien gekoppeld aan haar familienaam Deloof. Het zet meteen de ambities van de 22-jarige in de verf. Vandaag is er singlegewijs een eerste teken van leven. ‘Talk to me’ schreef ze in haar ouderlijk huis in Loppem, een deelgemeente van Zedelgem. Het is één van de songs die ze oprakelt voor haar nog te verschijnen debuut-ep ‘Loppem’.

Haar eerste single gaat vergezeld van een video waarin baby’s en kleine kinderen figureren en accordeert met de onschuld die in de tekst van ‘Talk to me’ schuilgaat. Naast eerder onopvallende percussie is het vooral het riffje op Josephiens akoestische gitaar en haar hese stem, die refereert aan Selah Sue en Soko (de Franse zangeres bekend van de one hit wonder ‘I’ll kill her’), die de aandacht weten vast te houden.

Voor het hoesontwerp van ‘Talk to me’ deed Josephien een beroep op Felix Ysenbaert alias Ysbear, een 26-jarige Avelgemnaar die vandaag in Gent actief is met het toepassen van animatietechnieken in (zeer) korte filmpjes en videoclips. Check zeker eens zijn Vimeo-account.

https://www.youtube.com/watch?v=keTZ9a-QhM4

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier