Ateljee 44 van Mivalti wordt onderdeel van Tieltse kunstacademie

Jan Baeke (rechts) in Ateljee 44 van Mivalti, samen met Mivalti-bewoner Eric Libbrecht en Wim Wullaert in aanloop van de Kleinste Expo vorige lente. Eric en collega's zullen dankzij de samenwerking met de academie nog meer hun kunsttalent kunnen ontplooien. © a-TVW
Redactie KW

Vanaf dit schooljaar wordt Ateljee 44, de atelierwerking van Mivalti, een officiële vestigingsplaats van de Tieltse kunstacademie. Een leerkracht van de academie zal kunstzinnige bewoners van Mivalti wekelijks komen begeleiden.

“We starten vanaf september een langdurige samenwerking op”, zegt schepen van Onderwijs en Academies Vincent Byttebier (CD&V). De kunstacademie stuurt op wekelijkse basis vier uur leerkracht-kunstenaar Tuur Delodder naar Ateljee 44, onder begeleiding van bezieler Jan Baeke. Hij zal de kunstminnende bewoners met een beperking professioneel begeleiden bij de ontwikkeling van hun artistiek werk.

Fondsenwerving

De raad van bestuur en de directie van de vzw Mivalti zullen via fondsenwerving de nodige budgetten voorzien om een snelle opstart mogelijk te maken. “Concreet schiet het stadsbestuur het bedrag voor en betaalt Mivalti terug”, zegt de schepen.

Vanaf het schooljaar 2020-2021 tellen de bewoners van Mivalti dan mee als officiële leerlingen van de Tieltse kunstacademie en kan het atelier voortbestaan met werkingsmiddelen van de Vlaamse overheid. “Dit partnership realiseert de verdere inclusie van personen met een beperking in de samenleving en op het domein van de beeldende kunsten”, klinkt het nog.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier