Arne Quinze krijgt straatfeest bij afbraak van kunstwerk aan Vlaams Parlement

Redactie KW

In augustus 2014 wordt de kunstinstallatie ‘The Sequence’ van Arne Quinze na 6 jaar afgebroken.

Arne Quinze bouwde deze installatie in 2008 in opdracht van het Vlaams Parlement. Naar aanleiding van de afbraak organiseert Arne Quinze samen met het Vlaams Parlement op 12 juli 2014 een straatfeest pal onder ‘The Sequence’. Een lichtspektakel en een vijf uur durende dj-set zorgen voor de sfeer.

Gigantische houten constructie

The Sequence is een sculptuur van 80 meter lang en 15 meter hoog. De installatie geeft al sinds november 2008 de onmiddellijke omgeving van het Vlaams Parlement een totaal nieuw aanvoelen. The Sequence werd geïnstalleerd naar aanleiding van het Festival van de Politiek van het Vlaams Parlement in 2008. De gigantische houten constructie domineert de Leuvenseweg en verbindt het Vlaams Parlement met het huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers.

Recyclage

The Sequence is niet gebouwd voor de eeuwigheid, maar was bedoeld om weer te verdwijnen. In augustus 2014 wordt de kunstinstallatie die gedurende bijna 6 jaar het beeld van de Leuvenseweg heeft bepaald, weer afgebroken. Het materiaal van The Sequence, het hout waaruit het is opgebouwd, wordt volledig gerecycleerd tot spaanplaten.

In onze provincie kreeg Arne Quinze misschien wel het meeste bekendheid met zijn ‘Rock Strangers’, een ander spraakmakend kunstwerk op de zeedijk in Oostende.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier