Archontiko uit Izegem brengt ‘Als het maar een jongen is…’

Deacteurs en actrices zijn druk in de weer met de voorbereidingen. (Foto Frank)
Redactie KW

Toneelgroep Archontiko brent dit najaar de komedie ‘Als het maar een jongen is…’ op de planken in het Dorpshuis van Emelgem.

Na het succes van het allereerste toneelstuk ‘In de Sacoche’ in 2017 brengt de nieuwe Emelgemse toneelvereniging Archontiko ook dit najaar een komedie op de planken. De toneelvereniging koos voor de naam Archontiko, wat het Griekse woord is voor ‘Dorpshuis’, omdat het dorpshuis van Emelgem hun thuisbasis is. “Daar wordt sinds deze zomer al druk gerepeteerd”, vertelt voorzitter Jan Maertens. “Straks hebben ook de voorstellingen er plaats. De bovenzaal is dankzij de lift ook vlot voor rolstoelgebruikers te bereiken.”

‘Als het maar een jongen is…’ is een stuk van auteur Luc Van Balberghe in een regie van Simon Defrancq. Acteurs op de planken zijn Emiel Santy, An Defour, Veerle en Nele Bekaert, Grietje Verstraete, Louise Tytgat, Jo Houck, Johan Vanthournout, Sharice Vansteelant, Myriam Lagae en Tine Daver.

Het verhaal

“Het stuk gaat over Ludo en Rudy, twee vrienden die al jaren samenleven in hun luxeflat op de tiende verdieping van een flatgebouw”, vertelt Jan.

“De twee heren hebben een uitgesproken kinderwens en willen een kindje adopteren. De bazige inspectrice van de Adoptiedienst maakt het echter moeilijk omdat het kind dan geen moeder heeft. Els en Sofie spelen daarom even de echtgenotes tot het dossier in orde is. De behulpzame klusjesman en het onverwacht bezoek van de bemoeizieke moeders zorgen voor een lawine aan misverstanden, persoonsverwisselingen en hilarische situaties. Alle ingrediënten voor een avondje kostelijk vermaak, dus.”

Kaarten kunnen online besteld worden via een eenvoudig reservatiesysteem, waar je ook zelf je plaats kan bepalen. Dat kan via www.toneeltickets.be. Reserveren is ook mogelijk bij de spelers en telefonisch via voorzitter Jan Maertens op 0473/22.23.67. Tickets kosten 10 euro, inclusief een drankje. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, vrijdag 7 december en op zaterdag 20 december, telkens om 20 uur. Op zondag 2 december is er ook een voorstelling om 15 uur. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier