Anzegems gemeentebestuur gooit jaarlijks etentje over andere boeg met zintuigen op scherp

© foto GV
Redactie KW

Zondag 5 juli kon je her en der in het Anzegemse landschap een groepje fietsers spotten dat met de regelmaat van de klok halt hield.

Schepen Christophe Vandererven had namelijk zijn collega’s van het gemeentebestuur en de algemeen directeur uitgenodigd om met de fiets de ganse gemeente te doorkruisen met regelmatige tussenstops bij bepaalde horecazaken. Dit om op een dynamische manier de lokale economie een hart onder de riem te steken en de fysieke en inwendige mens te versterken.

“Het idee ontstond om het jaarlijks etentje van het college van burgemeester en schepenen en de algemeen directeur Sonja Nuyttens in een nieuw kleedje te steken”, vertelt Christophe Vandererven. “Samen met schepen Anja Desmet werkte ik een dagje uit voor de collega’s en de partners waarbij ze enkel wisten dat er om 09.00 uur verzameld werd aan mijn huis in gemakkelijke, sportieve kledij en dat ze voorzien moesten zijn van een goede fiets”, aldus schepen Vandererven.

Deugddoend terras

“Een route die leidde naar vers fruitsap, een lekker aperitief, een overvolle picknickmand, dampende koffie en taart en ‘M-ijsjes KSA’ om dan af te zakken naar een deugddoend terras. Op deze manier kregen we ook een aantal verborgen parels te zien die onze gemeente rijk is en konden we de toestand van het wegdek in kaart brengen”, gaat Christophe verder.

“Tussen het eten en drinken door waren er zintuigelijke doe-opdrachten voorzien waarbij de nieuw-samengestelde duo’s streden voor de eer èn een fles champagne. Kamp Waes was er in vergelijking niets bij”, lacht Christophe. “Al tegen de middag zaten we niet meer op schema en moesten we noodgedwongen een paar keer knippen in onze 68-kilometer lange route. Dat de sterke wind daar voor iets tussen zat is wel mogelijk, maar er waren nog een paar andere factoren”, knipoogt hij.

“Voor wie in onze fietssporen wil treden, zal de uitgestippelde route met de doe-opdrachten beschikbaar zijn op de gemeente.”

(GV/ foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier