Om de mensen te filmen in het casino werden er duidelijke afspraken gemaakt, uit respect voor de privacy. Maar Saskia liet zich gewillig volgen en blikt tevreden terug op de reportage die straks te zien zal zijn. "Stress had ik niet, maar ...

Om de mensen te filmen in het casino werden er duidelijke afspraken gemaakt, uit respect voor de privacy. Maar Saskia liet zich gewillig volgen en blikt tevreden terug op de reportage die straks te zien zal zijn. "Stress had ik niet, maar ik had het wel erg gevonden als ze mij hadden ondertiteld", glimlacht ze.Saskia rolde eerder toevallig in de job. "Ik zat in de verkoop, toen er op een gegeven moment Nederlanders passeerden op zoek naar Belgische chocolade. Wat later nodigden ze me uit voor een feestje in het casino. Bleek dat ze croupiers waren, die meededen aan een internationaal voetbaltornooi onder croupiers. Ik vond het een fascinerende en boeiende ervaring. De dag nadien wees mijn moeder me op een advertentie. Kort nadien ging ik solliciteren en dit voorjaar werk ik er al 20 jaar." Een interessante wereld, omschrijft ze het zelf. "Je moet vooral gefocust zijn. Een goed contact met de klanten is noodzakelijk, maar je moet ook voor jezelf een grens durven trekken. Dat er hier zoveel geld over tafel gaat, maakt me eigenlijk niets uit. Dat is een knop die je moet omdraaien als je hier binnenkomt." (BVB)