De 15-jarige jongedame uit Rekkem dacht meteen aan het gewoontegedrag van haar vader, Frederic, toen ze zich inschreef voor de mogelijkheid een droomreis te beleven. "Ik schreef me in, zonder mij echt veel vragen te stellen", klinkt het bij de tiener. "Ik schrijf me eigenlijk voor heel wat zaken in, in de hoop iets te winnen. Het was dan ook even schrikken toen ik in april vorig jaar plots een telefoontje kreeg uit Brussel. Ze wilden me graag mijn verhaal laten doen bij de productieploeg van een TV-programma. Het is de start geweest van een super avontuur."

De centrale figuur in het verhaal is haar papa Frederic, een man die graag vasthoudt aan zekerheden. "Al 40 jaar lang gaat hij ieder jaar naar dezelfde plaats op reis: Lloret de Mar." Het rebelse in de toon van haar stem verklapt al de verrassing die ze voor haar vader in petto had. "Ik ben er nu zelf 15 dus ik ga ook al 15 jaar op reis naar dezelfde plaats, hetzelfde hotel en als het even kan dezelfde kamer. We eten in dezelfde restaurants dezelfde schotels, gaan winkelen in dezelfde winkels en zelfs het personeel van het hotel kent ons al. Om maar te zeggen dat we daar best wel al veel zijn geweest. Toen de makers van het VTM-programma 'Goed Verlof' me dan ook voorstelden om, samen met mijn ouders, ons in een volledig andere sfeer op vakantie te sturen, zei ik meteen volmondig ja".

Om haar vader, die in het dagelijkse leven als boekhouder aan de slag is, te overtuigen, had Anne-Sophie niet meteen veel moeite nodig. "Hij stemde vrijwel meteen in", klinkt het opgelucht. "We trokken op vakantie naar Frankrijk, in een safaritent, iets wat we nog nooit hadden gedaan. De volledige belevenis was kilometers ver van onze comfortzone, dat is het minste wat we kunnen zeggen".

Of het al dan niet voor omwentelingen heeft gezorgd, in het leven van Anne-Sophie, daar blijft ze vaag over, maar ze licht alvast een tipje van de sluier op. "Kijken naar de eerste aflevering is de boodschap", sluit ze af. "Het is voor ons even spannend als voor de rest, want we hebben natuurlijk nog niet gezien hoe ze alles hebben gemonteerd. Ook is het best wel bang afwachten hoe ik zelf ga reageren wanneer ik mezelf op TV zie. Voor mijn papa is het alvast een openbaring geweest en een erg positieve ervaring. Voor mezelf ook trouwens, want ik ben nu tot het besef gekomen dat ik graag wat avontuurlijker wil gaan reizen, maar dat ik steeds nood heb aan een minimum van comfort".

De 15-jarige jongedame uit Rekkem dacht meteen aan het gewoontegedrag van haar vader, Frederic, toen ze zich inschreef voor de mogelijkheid een droomreis te beleven. "Ik schreef me in, zonder mij echt veel vragen te stellen", klinkt het bij de tiener. "Ik schrijf me eigenlijk voor heel wat zaken in, in de hoop iets te winnen. Het was dan ook even schrikken toen ik in april vorig jaar plots een telefoontje kreeg uit Brussel. Ze wilden me graag mijn verhaal laten doen bij de productieploeg van een TV-programma. Het is de start geweest van een super avontuur."De centrale figuur in het verhaal is haar papa Frederic, een man die graag vasthoudt aan zekerheden. "Al 40 jaar lang gaat hij ieder jaar naar dezelfde plaats op reis: Lloret de Mar." Het rebelse in de toon van haar stem verklapt al de verrassing die ze voor haar vader in petto had. "Ik ben er nu zelf 15 dus ik ga ook al 15 jaar op reis naar dezelfde plaats, hetzelfde hotel en als het even kan dezelfde kamer. We eten in dezelfde restaurants dezelfde schotels, gaan winkelen in dezelfde winkels en zelfs het personeel van het hotel kent ons al. Om maar te zeggen dat we daar best wel al veel zijn geweest. Toen de makers van het VTM-programma 'Goed Verlof' me dan ook voorstelden om, samen met mijn ouders, ons in een volledig andere sfeer op vakantie te sturen, zei ik meteen volmondig ja".Om haar vader, die in het dagelijkse leven als boekhouder aan de slag is, te overtuigen, had Anne-Sophie niet meteen veel moeite nodig. "Hij stemde vrijwel meteen in", klinkt het opgelucht. "We trokken op vakantie naar Frankrijk, in een safaritent, iets wat we nog nooit hadden gedaan. De volledige belevenis was kilometers ver van onze comfortzone, dat is het minste wat we kunnen zeggen".Of het al dan niet voor omwentelingen heeft gezorgd, in het leven van Anne-Sophie, daar blijft ze vaag over, maar ze licht alvast een tipje van de sluier op. "Kijken naar de eerste aflevering is de boodschap", sluit ze af. "Het is voor ons even spannend als voor de rest, want we hebben natuurlijk nog niet gezien hoe ze alles hebben gemonteerd. Ook is het best wel bang afwachten hoe ik zelf ga reageren wanneer ik mezelf op TV zie. Voor mijn papa is het alvast een openbaring geweest en een erg positieve ervaring. Voor mezelf ook trouwens, want ik ben nu tot het besef gekomen dat ik graag wat avontuurlijker wil gaan reizen, maar dat ik steeds nood heb aan een minimum van comfort".