Animatiefilm met stemmen van Wim Willaert en Sébastien Dewaele naar Cannes

'Ce magnifique gâteau!' is een historische animatiefilm. © Emma De Swaef en Marc James Roels
Redactie KW

‘Ce magnifique gâteau!’ van Emma De Swaef en Marc James Roels is geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs, de belangrijkste nevensectie van het filmfestival van Cannes.

‘Ce magnifique gâteau!’ is een historische animatiefilm. Het Gentse animatieduo Emma De Swaef en Marc James Roels brak internationaal door met ‘Oh Willy…’, een korte animatiefilm uit 2011 die meer dan 80 filmprijzen binnenhaalde. ‘Ce magnifique gâteau!’ vertelt in vier hoofdstukken het verhaal van vijf personages in het koloniale Afrika aan het einde van de 19de eeuw. Voor de stemmencast deden De Swaef en Roels een beroep op onder meer Jan Decleir, Wim Willaert en Sébastien Dewaele.

Ook Juanita Onzaga werd geselecteerd met haar korte documentaire ‘Our Song to War’. De Colombiaans-Belgische filmmaakster won in 2016 een VAF Wildcard met haar afstudeerproject.

Onafhankelijk parallelprogramma

In het verleden werden al verschillende Vlaamse films geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs, een onafhankelijk parallelprogramma van het internationaal filmfestival van Cannes dat opgericht werd na mei 1968. De laatste keer was in 2011 met ‘Blue Bird’ van Gust Van den Berghe.

Vorige week raakte bekend dat met het speelfilmdebuut ‘Girl’ van Lukas Dhont voor het eerst in 29 jaar een Vlaamse speelfilm is geselecteerd voor ‘Un Certain Regard’, een onderdeel van de officiële selectie van het festival van Cannes voor gedurfde films en jong talent.

De Quinzaine des Réalisateurs loopt van 9 tot 19 mei.

(Belga)