An-Sofie Noppe en Ward Snauwaert stellen Oltid Olsan voor: “Volgend jaar optreden tijdens de Hoppefeesten”

(foto Bas Bogaert)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Singer-songwriter An-Sofie Noppe, afkomstig van Watou, en Bruggeling Ward Snauwaert hebben elkaar gevonden in het West-Vlaamse muziekproject Oltid Olsan. Met ‘Wa moek ik doen’ komen ze nu voor het eerst naar buiten.

Oltid Olsan is de creatieve uitlaatklep van producer/gitarist Ward Snauwaert en singer-songwriter An-Sofie Noppe. Een blend van twee West-Vlaamse dialecten, Brugs en Watous, gerijpt in de velden van Nevele. An-Sofie Noppe staat al enkele jaren als frontvrouw op de planken met haar solowerk. Na het succes van haar debuutplaat ‘Wij Blijven Hier’, waarmee ze live langs onder ander Festival Dranouter, Gentse Feesten en Boterhammen in het Park trok, keerde de Nederlandstalige singer-songwriter terug naar haar West-Vlaamse roots met de gesmaakte EP ‘Peist a Mi’.

Ward Snauwaert draait al geruime tijd mee als producer/gitarist en sound designer. Hij werkte onder meer samen met Berlaen, Shtevil, Born Crain, Stoomboot, Senne Guns, Raf Walschaerts…. Live is hij vooral aan het werk te zien als een derde van Berlaen Trio. Samen met Wouter Berlaen producete hij de twee laatste platen van An-Sofie. Nu brengen ze voor het eerst samen een nummer uit. ‘Wa moek ik doen’ is onder meer te beluisteren op Spotify. Een ontklede versie is te zien op YouTube.

Verboden liefde

“‘Wa moek ik doen’ is een verhaal over een verboden liefde, een roadtrip en de laatste dagen van de zomer”, vertelt Ward, die het nummer schreef. “Het lied lag al een tijdje te sluimeren, maar pas toen An-Sofie in beeld kwam, pasten alle puzzelstukken in elkaar. We doken de studio in om de finale versie op te nemen, met Wouter Berlaen op bas en Wouter Van Tornhout op drums.”

“We duiken weer de studio in om nieuwe liedjes te maken”

“De naam Oltid Olsan vonden we leuk omdat het eigenlijk allebei ‘altijd’ betekent”, zegt An-Sofie. “We zochten een compromis tussen het Brugs van Ward en het Poperings van mij en vonden dat Oltid Olsan goed bekte. En er is ook een referentie naar het nummer Olsen Olsen van de IJslandse groep Sigur Rós.”

Voor wie ‘Wa moek ik doen’ kan pruimen, is er goed nieuws: er wordt volop gewerkt aan nieuw materiaal. “Deze week hebben we elkaar gepromoveerd tot knuffelcontact, dus vanaf volgend week duiken we weer in de studio om nieuwe liedjes te maken, met de bedoeling om te gaan optreden volgend jaar. Bijvoorbeeld op de Hoppefeesten in Poperinge. Dat was normaal dit jaar in september voorzien. Ik zou er spelen als An-Sofie Noppe met special guests Berlaen, de band, en Die Verdammte Spielerei. Dat is nu dus uitgesteld tot volgend jaar. Hopelijk kan het dan wel doorgaan. Doordat Ward deel uitmaakt van Berlaen zouden we dan ook enkele nummer van Oltid Olsan tussen kunnen steken. Dat geeft ons dan ook een deadline om nieuwe nummers te maken”, knipoogt An Sofie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier