Amenra maakt videoclip bij ‘De Zotte Morgen’ in spookstad Gent

© Bobby Cochran
Redactie KW

Het Kortrijkse postmetelgezelschap rond zanger Colin H. Van Eeckhout covert de vijftig jaar oude kleinkunstklassieker van Zjef Van Uytsel op minimalistische wijze.

In 2016 dook Amenra de studio in om enkele nummers van Zjef Van Uytsel te coveren. Naast ‘De Zotte Morgen’ was daar ook ‘Het Dorp’ bij. Deze twee songs zijn terug te vinden op het klassieke debuutalbum ‘De Zotte Morgen’ van de Vlaamse kleinkunstenaar die bijna viereneenhalf jaar geleden overleed.

Twintig jaar Amenra

Even onheilspellend als de woorden zijn de beelden die bij Amenra’s videoclip van ‘De Zotte Morgen’ horen. Die werden gedraaid in Gent in quarantainetijd. De straten die er verlaten bijliggen staan in schril contrast met de hectiek die in Van Uytsels tekst schuilgaat. Amenra zelf bestaat ondertussen twintig jaar. Naar aanleiding van dit porseleinen jubileum draaide de Amerikaanse regisseur Bobby Cochran de documentaire ‘A Flood of Light’, die de voorbije twee decennia van de band in korrelige zwart-witbeelden en diepgaande interviews heeft gebundeld.

Op paaszondag waren de Kortrijkzanen de sterkste stijger in ‘De Zwaarste Lijst’ op Studio Brussel. ‘A Solitary Reign’, een song die in het najaar van 2017 werd uitgebracht, maakte toen een reuzensprong van 36 naar 7. Dit nummer prijkte trouwens nog maar voor het tweede jaar in de lijst. Amenra vonden we ook terug op nummer 40 met ‘Razoreater’, wat een winst van vier plaatsen betekende.

Bekijk hier de videoclip.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier