Amenra kiest Gentse Sphinx Cinema voor première documentairefilm

Redactie KW

‘A Flood of Light’, nota bene geregisseerd door een Amerikaan, biedt een indringende kijk in de wereld van de uit Kortrijk afkomstige post-metalband. Dat gebeurt naar aanleiding van zijn (eenen)twintigste verjaardag.

In 1999 ontstond Amenra uit de West-Vlaamse H8000-hardcorescene. Doorheen de jaren groeide de band rond frontman Colin H. Van Eeckhout uit tot een wereldwijd gerespecteerd collectief dat continu de grenzen aftast van wat het betekent een muziekgroep te zijn. Via eigenzinnige liveoptredens, sterk uitgewerkt artwork en fascinerende samenwerkingen met kunstenaars uit allerlei disciplines ontstond er rond Amenra een volstrekt uniek en eigen universum dat veel verder reikt dan louter het muzikale aspect.

Vier vertoningen

Enkele jaren geleden begon de 48-jarige uit Californië afkomstige foto- en videograaf Bobby Cochran de groep te volgen tijdens verschillende tournees door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Dat leverde het naar verluidt indringende portret A Flood of Light op, waarin de bandleden en hun dichtste medewerkers terugblikken op de voorbije twee decennia. Dit gebeurt onder begeleiding van beklijvende beelden en aangrijpende muziek. Normaal had de documentairefilm net voor het afkondigen van de lockdown (light) in première moeten gaan. Wat toen niet mocht, lukt vandaag wel, met vier vertoningen in Sphinx Cinema in Gent.

Die staan gepland voor de maandagen 20 en 27 juli, dinsdag 21 juli en vrijdag 31 juli, telkens van 20.30 tot 22.30 uur in voornoemde bioscoop, gelegen aan de Sint-Michielshelling 3 in Gent. Tickets kosten 10 euro en kan je bestellen op www.sphinx-cinema.be. Net voor de eerste twee vertoningen geeft bandlid Mathieu Vandekerckhove een inleiding.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=UbVnohr6v6k

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier