Allereerste optreden van K3 was op fanbal van Hein Didioffzky in Ardooie

© Repro FODI
Redactie KW

Dat was in februari 1998, ondertussen al meer dan 17 jaar geleden, gewoon in de plaatselijke sporthal. En het was allesbehalve een succes.

“Toen we in 1998 voor het fanbal artiesten zochten, kwamen we terecht bij Niels William”, weet Hein Didioffzky alias Didier Feys nog. ” We hadden hem geboekt om met zijn groep op te treden. Niels stelde zelf voor om ook een nieuwe meidengroep te laten optreden. K3 stond dus ook op de affiche. Niemand kende Karen, Kristel en Kathleen, want het was inderdaad de allereerste keer dat ze in Vlaanderen optraden. We lieten hen toch afkomen en we waren natuurlijk benieuwd.”

Dansen voor bijna lege zaal

De opkomst voor de avond was matig, en toen de Boys Band, die net voor K3 kwam, zijn optreden had afgerond, vloog iedereen naar de coulissen voor een handtekening van de mooie jongens. Zo was er haast niemand meer in de zaal voor de op dat moment nog totaal onbekende meisjes van K3. “Maar dat vonden ze niet zo erg, zo konden ze hun danspasjes nog wat inoefenen, want zo zelfzeker waren ze nog niet hoor.”

“Karen, Kristel en Kathleen waren toen nog heel schuchtere meiden”, mijmert Didier. “Ik zag ze openbloeien tot sterke zangeressen, die de kids konden animeren en die het inderdaad heel ver schopten in ons land en ook in Nederland.”

(PADI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier