IN BEELD - Twaalfde editie van Alcatraz is een groot succes

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival kan met zijn 25.000 bezoekers de geschiedenisboeken ingaan als een succesvolle editie. Hoewel de festivalgangers zowat alle weertypes over zich kregen, bleven ze kranig rechtop staan en feest vieren zoals het een echte metalhead bekoort.

Alcatraz moet optreden annuleren door harde wind

De harde wind speelde zaterdag ook hardrock- en metalfestival Alcatraz parten. Metalcoreband Bury Tomorrow kon om 11.30 uur het Prison Stage niet betreden vanwege de veiligheid. Zij speelden later op de dag in plaats van een andere band.

Metalfestival Alcatraz beleeft met 8.000 bezoekers meest succesvolle vrijdag ooit

Het hardrock- en metalfestival Alcatraz kon nog geen precieze cijfers geven, maar het bezoekersaantal van vrijdag heeft met zekerheid rond de 8.000 gedraaid. Dat betekent meteen de meest succesvolle vrijdagen ooit voor het festival. Het mooie weer en een knallend optreden van heavy metalband Saxon zaten daar zeker voor iets tussen.

Alcatraz wapent zich tegen rukwinden tot 75 kilometer per uur

De organisatoren van hardrock- en metalfestival Alcatraz slaagden erin om de schade, veroorzaakt door de harde rukwinden van vrijdagnacht, tot een minimum te beperken. Waarschuwingen voor alle kampeerders en patrouilles die preventief te hoge tenten afbraken zorgden ervoor dat er alleen maar een paar kapotte herassen en weggewaaide lege tenten te betreuren vielen.

Kortrijk Drumt zet metalfestival Alcatraz in vuur en vlam

Donderdagavond kwamen de eerste metalheads al aan in Kortrijk. Ze komen drie dagen genieten van hardrock en metalfestival Alcatraz. De terreinen van het festival waren nog niet open. Maar de mannen en vrouwen van Kortrijk Drumt gaven de metalfans een warm welkom.

Twee koppels vonden de liefde tijdens opbouw: "Enkel op Alcatraz komen we gratis helpen"

Sinds donderdagnamiddag overspoelen duizenden metalfans de terreinen van sportcentrum Lange Munte in Kortrijk. Aan hun komst gingen weken van hard labeur vooraf. De meeste festivals moeten daarvoor een beroep doen op betaalde krachten, maar medeorganisator Filip Nollet slaagt er nog steeds in om meer dan 750 vrijwilligers warm te krijgen. "Ik moest dit jaar zelfs geen oproep doen, mensen komen hier hun vakantie spenderen." Geen wonder, want Cupido draait overuren op het terrein zo blijkt.

Festivalterrein is klaar voor 24.000 metalfans op Alcatraz

Vanaf 9 augustus strijken 24.000 liefhebbers van metal neer op de festivalweide ahter sportcentrum Lange Munte. Ondertussen is de opbouw bijna afgerond en worden de laatste loodjes nog gelegd om er een spectaculaire belevenis van te maken. Intussen is ook bekend dat de organisatoren een overeenkomst met het stadsbestuur hebben zodat ze er de komende zes jaar kunnen blijven.

Opmerkelijk West-Vlaanderen: De lokroep van metal

Het harde metalen geweld lag al sinds Graspop languit op de mat, te recupereren en reikhalzend uit te kijken naar een volgende gelegenheid om de stoere leren frak nog eens uit de kast te mogen halen en al headbangend het gerstenat te liefkozen. Vorig weekend was het zover: Alcatraz Hard Rock & Metal Festival lokte de stoere jongens massaal naar Kortrijk. Ook onze fotograaf Pieter Clicteur kon de lokroep van metal niet weerstaan...

Marino Punk zorgt voor muzikale intermezzo's op Alcatraz 2018

Marino Punk mocht zich vandaag tussen de vele metalfans begeven tijdens Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. 's Ochtens warmde hij omstreeks 10uur de camping op met een accordeonconcertje en datzelfde deed hij op een vijftal verschillende plaatsen op het festivalterrein doorheen de dag nog eens opnieuw.

VIDEO Metalfestival Alcatraz klaar om 25.000 muziekliefhebbers te ontvangen

Komend weekend is het weer zover, dan verwelkomt het hardrock- en metalfestival Alcatraz in Kortrijk opnieuw duizenden metalliefhebbers. Vorig jaar bestond Alcatraz 10 jaar en toen werden alle registers opengetrokken om er een waar feest van te maken. Ook dit jaar zal het niet anders zijn al zal de warmte sommigen misschien sneller parten spelen dan andere jaren.