Alcatraz Metal Festival breidt uit naar vier festivaldagen in 2021

© (Foto TV)
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Metal festival is jaarlijks een hoogtepunt in Kortrijk. ook de iconische figuren zijn jaarlijks van de partij.

Er is goed nieuws voor de Metal fans die jaarlijks afzakken naar het Hard Rock & Metal Festival Alcatraz te Kortrijk. Het evenement breidt zijn festivaldagen uit van drie naar vier feestdagen. “Het klopt, hier en daar maakt men melding dat er ook in 2021 geen festivals zullen plaatsvinden, maar omdat vandaag niemand weet hoe de situatie er binnen drie maanden zal uitzien, is het al helemaal onzin om te voorspellen waar we binnen dik een jaar zullen staan. Positief denken en een hoopgevend toekomstperspectief bieden, dat is alvast de boodschap die Alcatraz wil uitdragen” aldus de organisatie.

Hoopgevend is het nieuws alvast dat er een extra festival dag wordt toegevoegd aan dit Metal festival in hartje Kortrijk. Naar de line-up wordt het nog een deel gissen maar heel wat bands die gepland stonden in 2020 zullen overgezet worden naar 2021. “Tevens betekent een vierde dag een toevoeging van extra bands. Inmiddels zijn we rond met enkele leuke aanvullingen aan onze reeds fel geprezen affiche. Binnenkort maken we een eerste wave aan bands bekend” aldus nog de organisatie.

Minderheid koos voor terugbetaling

Tickethouders die hun ticket wilden omruilen wegens de coronacrisis hadden daarvoor de tijd tot 31 mei. Wie dat niet deed behoud zijn ticket voor volgend jaar. Vanaf vandaag zal een aangepast ticket toegevoegd worden aan hun Ticketmaster account. “Een minderheid koos voor deze formule en enkelen daarvan stuurden ons berichten om de organisatie hiervoor te bedanken. Sommige mensen hebben het nu eenmaal niet breed. De overgrote meerderheid koos echter om zijn of haar ticket te behouden voor 2021. Daarnaast wordt het ticket van drie dagen kosteloos omgezet naar een vierdagen ticket.”.

Binnenkort zullen de tickets opnieuw kunnen aangekocht worden voor de vernieuwde editie tegen het aloude tarief van dit jaar. “Aankopen kunnen gebeuren tot 15 december. Daarna is het niet meer mogelijk om aan het early bird aan te kopen”, aldus nog de organisatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier