Op 29 maart werd het project van Koen Vanmechelen feestelijk ingehuldigd. Sindsdien zijn al 45.000 bezoekers langsgeweest om het indrukwekkende kunstwerk dat bestaat uit 600.000 beeldjes te bekijken. Er waren 4.000 vrijwilligers nodig om de installatie te plaatsen. 170.000 personen maakten de voorbije vijf jaar een beeldje, en de meesten willen hun het kunstwerk waar ze zelf aan meewerkten ter plaatse zien in het niemandsland van de Palingbeek.

"We hadden natuurlijk een mooie opkomst verwacht, maar dit overtreft toch onze verwachtingen. Westtoer en Toerisme Westhoek zetten dan ook communicatief sterk in op dit project", aldus gedeputeerde Guido Decorte (CD&V).

De installatie blijft nog tot 11 november gratis te bezoeken. Daarna verdwijnt het kunstwerk.

(BELGA)

Op 29 maart werd het project van Koen Vanmechelen feestelijk ingehuldigd. Sindsdien zijn al 45.000 bezoekers langsgeweest om het indrukwekkende kunstwerk dat bestaat uit 600.000 beeldjes te bekijken. Er waren 4.000 vrijwilligers nodig om de installatie te plaatsen. 170.000 personen maakten de voorbije vijf jaar een beeldje, en de meesten willen hun het kunstwerk waar ze zelf aan meewerkten ter plaatse zien in het niemandsland van de Palingbeek. "We hadden natuurlijk een mooie opkomst verwacht, maar dit overtreft toch onze verwachtingen. Westtoer en Toerisme Westhoek zetten dan ook communicatief sterk in op dit project", aldus gedeputeerde Guido Decorte (CD&V). De installatie blijft nog tot 11 november gratis te bezoeken. Daarna verdwijnt het kunstwerk.(BELGA)